(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Polévka "Co dům dal"
Potřebné ingredience
Odřezky hovězího masa, cibule, mrkev, pertžel, kedluben, brambory, pórek, celer, petrželová nať - klidně i sušená, majoránka, pepř, sůl, sladká paprika. Olej, máslo, hladká mouka
Postup přípravy
Drobně pokrájenou cibuli vysmažíme na trošce oleje. Přidáme malé kousky hovězího masa (mohou být nastřádané odkrojky předního i zadního) a orestujeme. Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, na kolečka pokrájený pórek a na malé kostky pokrájené brambory. Okořeníme a podlijeme vodou. Vaříme do změknutí brambor a masa.
Z kousku másla, trošky oleje a hladké mouky uděláme jíšku a polévku zahustíme. Dochutíme a podáváme.
Do polévky můžeme použít kousky kuřecího, krůtího i vepřového masa. A nebo jako obměnu dáme místo masa uzeninu(pokrájené špekáčky, gothaj, klobásu ....) Zeleninu použijeme tu kterou máme doma, ale základem by měla být mrkev.
Z kousku másla, trošky oleje a hladké mouky uděláme jíšku a polévku zahustíme. Dochutíme a podáváme.
Do polévky můžeme použít kousky kuřecího, krůtího i vepřového masa. A nebo jako obměnu dáme místo masa uzeninu(pokrájené špekáčky, gothaj, klobásu ....) Zeleninu použijeme tu kterou máme doma, ale základem by měla být mrkev.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé