Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Tvarohový koláč s jablky a jahůdkami

0.0
Tvarohový koláč s jablky a jahůdkami

Potřebné ingredience

300g hladké mouky, 150g másla nebo jiného tuku na pečení, 100g moučkového cukru, 4 vejce, 500g jablek, 2 sáčky vanilkového cukru, 150g cukru krupice, 250g měkkého tvarohu (je jedno jestli to bude kostka nebo vanička)200g jahod, třešní nebo jakéhokoli sladšího ovoce a je jedno jestli bude čerstvé, mražené nebo kompotované (v originálním receptu používají čerstvé třešně)

Postup přípravy

Koláč není vůbec těžký a je suprově šťavnatý:-)

Do mísy dáme mouku, tuk, moučkový cukr a žloutky

Rychle vypracujeme těsto, vtlačíme ho do menšího plechu nebo do dortové formy a několikrát vidličkou propíchneme. Dáme do trouby a asi 8 minut předpečeme.

Mezitím než se těsto předpeče asi na 180°C si nahrubo nastrouháme jablíčka

Smícháme je s cukrem, vanilkovým cukrem, tvarohem a ušlehaným sněhem ze čtyř bílků

Tuto směs dáme na předpečené těsto, poklademe jahodami nebo jiným ovocem a vložíme na hodinku do trouby.

Upečený koláč necháme vychladnout

a pak dlabeme. Je skvělej :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

myssskaaa 30. 10. 2009, 18:02
Tak tohle je opravdu recept receptů.....naprosto dokonalé...udělala jsem i fotečky, tak Vám udělám reklamu v albíčku. Moc moc dobré, děkuji za super recept!!! (L) (L) (L) (L)
Alinka2 31. 10. 2009, 12:53
@myssskaaa Mám radost, že vám chutnal. Mějte se krásně (L)
barbusa 19. 1. 2008, 13:30
Tak prave dopeceno a uz i skoro snezeno (smich) Je fakt vyborny, tu nadivku jsem ujidala jeste syrovou jak byla mnamkovni ;-) No ale malo jsem ho dopekla, zdalo se mi, ze uz to nejak tmavne, tak jsem ho vytahla drive, ale spodek byl jeste malo dopeceny a svetly, fakt to chce tu hodinku, priste budu vedet. Teda ale tak krasny jak vy na obrazku ho nemam 8o| ale chut uzasna :-p Chtela jsem se zeptat, jak davate to testo do formy, rozvalujete ho a pak prenesete nebo jak? Me se to testo totiz dost rozpadalo a vyvalet na takovy velky kus neslo, tak jsem ho tam po kouskach placala :-D
Alinka2 21. 1. 2008, 8:01
@barbusa Nikdy nemám těsto tak super, abych ho mohla vyválet, takže do formy ho vždycky dávám po kouskách. Toho pečení se nebojte, když koláč tmavne stačí dát přes něj alobal, ten zabrání tmavnutí. A to že je koláč hotový, zkouším i u takového špejlí nebo klidně vidličkou. Když je uprostřed ještě tekutý, musí se péct dál. Ale jinak jsem moc ráda, že jste koláč vyzkoušela a hlavně, že chutnal (Y) (L)
nody 18. 1. 2008, 14:23
Tak dneska jsem dělala Váš koláč (jablka), tak jsem zvědavá jaký budu mít u mamky úspěch (zajic) (C) Po víkendu písnu |:o) a děkuji (L)
Alinka2 18. 1. 2008, 15:00
@nody Určitě dejte vědět, sama jsem zvědavá :-). My, tedy hlavně já, ho mám moc ráda (Y)
Alinka2 20. 11. 2007, 14:38
Je to dobrůtka a dá se dělat jenom s těma jablíčkama bez ovoce navrchu i tak je super (Y)
Mončjatko 20. 11. 2007, 14:09
Mňam, to musí být dobrůůůtka (zajic).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie