Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Dušené červené zelí s jablky

0.0
Dušené červené zelí s jablky

Potřebné ingredience

hlávku červeného zelí, jablíčko, olej, cukr, sůl

Postup přípravy

Červené zelí si nakrájíme na jemné nudličky, promícháme s nastrouhaným jablíčkem bez slupky na hrubém struhadle. V hrnci si rozehřejeme olej na něj nasypeme cca 3hrsti cukru a necháme vytvořit karamel. Až je karamel dostatečně hnědý tak na něj nasypeme nakrájené zelí s jablíčkem a pořádně promícháme. Zelí nám pustí šťávu, mírně osolíme. Za stálého míchání dusíme na velmi mírném ohni až zelí změkne a všechna voda se vydusí. Tím zelí zhoustne. Pozor už se nezahušťuje !!!
Je to výborná příloha k pečenému masu nebo kachně.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie