(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Pečená krůta s kaštanovou nádivkou
Potřebné ingredience
Menší krůta-měla jsem krůtu 2300 g,sůl,10 dkg másla,špejle Kaštanová nádivka: 20 dkg kaštanů,5 vajec,sůl,muškátový oříšek,6 rohlíků,4 dl mléka,5 dkg slaniny,12 dkg másla
Postup přípravy
Krůtu si očistíme ,celou i ve vnitř osolíme do pekáče dáme na dno špejle(aby se nám při pečení nepřichytla prsa, dno pokapeme trochou oleje,položíme celou krůtu.Poklademe kousky másla ,přikrejeme poklicí a pečeme 1 hodinu na 220 1C.Po hodině ji obrátíme,pečeme další hodinu,Pak sundáme poklici a dopečeme odklopenou do zlatova a měkka , za občasného podlévání vodou .(zhruba 3 hodiny) Nádivka.tu peču zvlášť v dobře vymazaném pekáčku:rohlíky si nakrájíme na kostičky-dáme do mísy -pokropíme je mlékem.Máslo si utřeme se žloutky-přidáme muškát.oříšek a sůl a naljijeme na housky.pak přidáme na nudličky nakrájené kaštany (den předem si je dáme na 20 minut vařit -pak je krásně oloupeme.)Slaninu nakrájíme na malé kostičky-na sucho opečeme a též vlijeme na houstičky-promícháme.Nakonec ušleháme tuhý sníh z bílků- opatrně přimícháme a vše dáme péci zhruba asi na 30 minut.PZ výborný sváteční oběd.
nádivka upečená zvlášť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé