(recept
si oblíbilo 67 návštěvníků)
Řezy Napoleon
Potřebné ingredience
500 g listového těsta, Salko, 1 máslo, mleté vlašské ořechy.
Postup přípravy
Těsto si rozdělíme na dvě poloviny, vyválíme na velikost plechu a každou placku zvlášť upečeme na peč. papíře asi na 200 st. do růžova. Před pečením placky řádně propícháme vidličkou, aby se nám těsto nenafouklo. Upečené placky necháme vychladnou a mezitím si připravíme krém. Vyšleháme si máslo a po částech zašleháme uvařené salko. Pak vezmeme první placku, potřeme polovinou krému, přiklopíme druhou plackou a natřeme zbytek krému a posypeme vlašskými ořechy. Dáme odležet do chladu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
beruškaveruška
(upraveno)
27. 4. 2009, 9:33
děkuji za skvělý recept Vaše řezy všem moc chutnali
Zdenina
(upraveno)
14. 11. 2008, 9:28
Tak dnes listuji ve vašich receptech. Dostal jsem se k nim přes vaše úžasné košičky. I tento recept určitě vyzkouším. Vypadá moc lákavě. Zdenda.
Evasma
(upraveno)
13. 12. 2007, 11:53
Prosím - jak vaříte to salko? Normálně v hrnci? Mamka ho vždy vaří v papiňáku - ale z toho já mám strach, tak jak? A musí být vařené? Myslím že jsem tady na MMB četla recept 1 máslo + 1 salko + třeba vanilkový pudink
Mončjatko
(upraveno)
15. 12. 2007, 14:59
@Evasma
Evi, já vařím salko 2 hod. v normálním hrnci. Jen musím dolévat vodu, aby bylo stále potopené. Z nevařeného salka jsem krém nedělala a ani by to nemělo tu karamelovou chuť... .
anemonka
(upraveno)
7. 12. 2007, 16:30
chtěla bych vědět kolik asi tak těch ořechů
Mončjatko
(upraveno)
8. 12. 2007, 8:11
@anemonka
Ali já je nevážila. Je to jen na posypání. Není jich moc. Právě proto, že jich není moc, tak jsem ani nevytahovala mlýnek. Vyloupané ořechy jsem si dala do sáčku a roztloukla paličkou na maso.... . Mám pocit, že jsem si je loupala do takové malé mističky. A v této době jich můžete klidně namlet víc a už můžete rovnou péct vánoční cukroví .
anemonka
(upraveno)
15. 12. 2007, 12:38
@Mončjatko
Tak dobře.Dám potom vědět.
pralinka66
(upraveno)
24. 11. 2007, 20:06
V jednoduchosti je krása!!!!! Tak do téhle dobrůtky jdu taky. Díky za receptík.
Mončjatko
(upraveno)
13. 12. 2007, 11:21
@pralinka66
petruskabim
(upraveno)
24. 11. 2007, 19:30
Tak jsem vyskoušela a musím říct že je výborný všichni sedíme a popíjíme a k tomu váš výborný zákusek moc děkuji za skvělý recept můžu všem jen doporučit
Mončjatko
(upraveno)
25. 11. 2007, 7:55
@petruskabim
Peti, jsem moc ráda, že vám všem chutnalo. Je to jednoduché a dobré... .
petruskabim
(upraveno)
23. 11. 2007, 13:16
Vypadá to krásně a chutně ,ale to salko se musí jak dlouho vařit? děkuji za odpověd
Mončjatko
(upraveno)
23. 11. 2007, 13:44
@petruskabim
Peti, salko vařím asi dvě hodiny, přičemž se musí dolévat voda, aby bylo stále ponořené. Uvařím si ho vždy večer den předem a po vypnutí plotny nechám salko pořád v té horké vodě až do vychladnutí - prostě až do rána. Pak je to ještě víc karamelové....Ale samozřejmě můžete salko vytáhnout a nechat vychladnout na lince.
Pajcinka
(upraveno)
21. 11. 2007, 8:53
Jé,tak to vypadá úžasně,to musí být mňamka!!!Určitě vyzkouším!
Mončjatko
(upraveno)
21. 11. 2007, 13:40
@Pajcinka
monikau20
(upraveno)
21. 11. 2007, 8:41
Mončjatko
(upraveno)
21. 11. 2007, 13:40
@monikau20
Vlasta V.
(upraveno)
20. 11. 2007, 12:56
No,to si zas někdo mlsá ,hned bych dobla
Mončjatko
(upraveno)
20. 11. 2007, 13:06
@Vlasta V.
To jsem dělala taťkovi k narozkám, jako zákusek...Ale páč máš tu těhu cukrovku, tak tentokrát od nás nedorazila žádná výslužka... .
Vlasta V.
(upraveno)
20. 11. 2007, 13:46
@Mončjatko
Mourinka
(upraveno)
20. 11. 2007, 12:47
Jednoduché a už od pohledu úžasné . Určitě vyzkouším
Mončjatko
(upraveno)
20. 11. 2007, 13:05
@Mourinka
Určitě vyzkoušejte, je to dobrůtka .
Kikina1
(upraveno)
20. 11. 2007, 12:36
To vypadá báječně!
Mončjatko
(upraveno)
20. 11. 2007, 13:04
@Kikina1
Děkujíííí, od Vás to potěší.... .
Kikina1
(upraveno)
20. 11. 2007, 13:33
@Mončjatko
Já taky umím pochválit