(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Rybí vánoční polévka-recept po babičce
Potřebné ingredience
Rybí hlava,mlíčí a jikry-50 dkg,sůl,podravka,1 mrkev,1 petržel,1/4 celeru,kousek pórku,máslo,hladká mouka,magi,zelená petrželka,rohlík na opečení
Postup přípravy
Do vody dáme vařit rybí hlavu,když je měkká, vyndáme ji maso obereme a dáme zpět do polévky-přidáme mlíčí a jikry,osolíme a vaříme asi 20 min,pak ho trochu rozdělíme metlou.Zelninu si nastrouháme na hrubo a na másle ji opečeme-přidáme do polévky.Z másla a hladké mouky si uděláme světlou jíšku dáme do polévky a pořádně provaříme,Dochutíme magim,podravkou a solí.přidáme zelenou petrželku.Podáváme s opečeným rohlíkem nakrájeným na kostičky.PZ já jsem tentokrát vykrájela a opekla z veky rybičky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
venam
(upraveno)
10. 2. 2013, 19:09
Moc dobrá, díky za recept!
krišon
(upraveno)
28. 12. 2011, 22:26
Dělám stejnou a je výborná, celý rok se na ni těším. Nikdo jiný z rodiny ji nejí - nemají ryby rádi, takže si ji opravdu užiju
chalupnicka
(upraveno)
30. 12. 2011, 21:31
@krišon
Já bych se jí také ujedla-dělám si jí vždy aspoň 3 litry a můžu ji baštit pořád.
agar
(upraveno)
23. 12. 2010, 23:59
ty rybky jsou bezva nápad..fakt to vypadá hezky