Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

BLESKOVÝ TŘEPACÍ DORT

0.0
BLESKOVÝ TŘEPACÍ DORT

Potřebné ingredience

3 smetany na šlehání (2+1) 2 konzervy mandarinkového kompotu (ty menší) 2 pudingy Dr.Oetker bez vaření Créme Olé 1 hotový dortový korpus z piškotového těsta (můžete si ho i upéct, ale nečekejte ode mě recept)

Postup přípravy

Do většího hrnce s poklicí, která dobře těsní, nalijeme dvě smetany na šlehání, dva mandarínkové kompoty i se šťávou a nasypeme dva pudingy. Základem úspěchu je ten velmi konkrétní puding Créme Olé. Spořivé členky starobince vyzkoušely samozřejmě i jiné, lacinější pudingy, ale ty nefungují a neudělají z ingrediencí takovou pěknou hustou a hladkou hmotu. V obchodech koupíte puding vanilkový i čokoládový. Použít se dají oba, estetičtěji to vypadá s vanilkovým. Nic nemícháme, jen hrnec zakryjeme pokličkou a několikrát zatřeseme. Jak dlouho je třeba třást, pocítíme velmi rychle, protože tekutý obsah se změní na krémový a s tím se třese hůř. Takto připravenou dortovou náplň natřeme na korpus.
Ozdobíme šlehačkou, vyrobenou klasickou metodou z třetí smetany. Lenivé hospodyňky mohou použít šlehačku ve spreji, ale když už fakt musíte, alespoň zkontrolujte na obalu, jestli sprej obsahuje alespoň trochu smetany, nebo je to čistá umělá hmota, pardon, ztužený tuk.
Místo dortového korpusu se dají použít i obyčejné piškoty nebo keksy. Pokud však chcete konzumovat dezert okamžitě, piškoty nebudou mít čas nasát vlhko z náplně, proto je dobré namočit je do vychlazené kávy, případně kompotové šťávy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

AnieAnne 27. 10. 2011, 13:40
Tenhle dortík máme moc rádi, jen už nezdobím navrch šlehačkou, v náplni je jí až až ,-)
malmar 16. 1. 2011, 21:05
(clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie