Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

KAPR CIBULÁČEK nejen na Vánoce

0.0
KAPR CIBULÁČEK nejen na Vánoce

Potřebné ingredience

1 vykuchaný kapr, 1l mléka, 1 citrón, 2 dcl bílého kvalitního vína, 10dkg slaniny (bez masa), 2 lžíce másla nebo oleje, 4 větší cibule, palice česneku, 6 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, sůl.

Postup přípravy

Vykuchaného kapra naložím přes noc do mléka. Druhý den porce kapra opláchnu pod vodou, osuším, pocitrónuji a osolím. Pekáček vymažu máslem nebo olejem, hustě pokladu kolečkama cibule a celými (rozmáčklými) stroužky česneku. Na to položím porce kapra, rozhážu koření, podliju vínem, a pokladu plátky slaniny. Dám péct nejprve přikryté při vysoké teplotě a cca po 1/2 hodině dopékám bez poklice aby se udělala kůrčička. Podávám s čerstvým křupavým chlebem a dobrým bílým vínem. Dobrou chuť.

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

anaba 21. 10. 2013, 13:13
vašeho kapříka musím vyzkoušet-vzhledem k tomu,že mám doma 3 rybáře, každý nový recept je k nezaplacení.. ,-) ,-) ,-)
Jitulka77 9. 6. 2012, 17:42
Vyzkoušela jsem váš receptík na kapra a výsledek byl vážně super, moc nám chutnalo. Vyzkoušela jsem už několik úprav kapra, smažený nám tak nějak stejně nejvíc chutná na vánoce a toto prý můžu dělat častěji (Y)
NikaV 27. 1. 2012, 15:22
Děkuji Vám za moc dobrý recept, ryby mám moc ráda, ale smaženého kapra zrovna nevyhledávám. Právě takovýhle recept jsem moc potřebovala (H). Jen jsem dala slaninu na kostičky, jinak vše podle Vás. Děkuji! (F) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3929246
lidpol 6. 2. 2012, 13:36
@NikaV Dobrý den Dominiko, děkuji za pochvalu, také každé Vánoce řeším, zda kapra smaženého nebo takto na víně, vždy mě manžel přemluví, ať udělám obě verze a nelituji. Zkuste ještě tu mou makrelu, samozřejmě se hodí na jakoukoli rybu. Jestli ji budete dělat, budu ráda za váš názor. Pěkný den, Lída. (D)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie