Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 53 návštěvníků)

TOFIFÉ vynikající - můj recept

0.0
TOFIFÉ vynikající - můj recept

Potřebné ingredience

Na karamel : 150g cukru krupice ,250ml smetany na šlehání . Na čokoládu :200g čokolády + 4 lžíce šlehačky ,50g másla . Na posypání : balíček lískových ořechů

Postup přípravy

Nejprve si nasucho opražíme lískové oříšky ,zbavíme je slupek a nasekáme nahrubo . Cukr necháme zkaramelizovat ,poté přidáme teplou šlehačku a mícháme tak dlouho dokud se vše nerozpustí . Nakonec nad parou rozpustíme čokoládu ,já dávám půl hořké a půl mléčné ,přidáme máslo a šlehačku .

Do nachystaných mini košíčků ,dám tak do půlky čokoládu,poté karamel a posypu to nasekanými oříšky ,oříšky lze taky zamíchat do karamelu ,možná je to lepší varianta ,protože u té první se oříšky z košíčků vysypávají a nebo je tu ještě další a to ,že můžete dát do každéko košíčku celý oříšek ,to už záleží na každém z vás .

Vyzkoušejte určitě stojí zato !!!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

yvonne_Silber 19. 12. 2011, 23:22
Dobrý den, měla bych pár dotazů... Oříšky - při pražení se některé slouply, některé spálily, jiné zůstaly spálené neporušené - JAK se dociluje sloupnutí? Míchala jsem jak blázen, pořád čekala a čekala, odstavovala, zesilovala zeslabovala. Karamel - JAK se dociluje stuhnutí hmoty? Jednak po přidání teplé šlehačky karamel ztvrdl, buď je to tedy n ormální, nebo by měla být doslova horká, druhak se odmítal rozpustit a pak to co se po půl hodině rozpustilo odmítalo stuhnout - prostě to teklo jako voda. Nechala jsem to několikrát projít varem a pěnit, pak to teprve zhoustlo a následně i stuhlo. No pořád to nechutná jako karamel a k tofifé to má hodně hodně daleko.
ladulka.035 20. 12. 2011, 7:18
@yvonne_Silber Dobrý den Evi ,tak oříšky pražím na pánvičce tak dlouho až jsou na nich vidět praskliny ,některé se sloupnou celé ,poté je dám do utěrky a mnutím zbavím slupek .A teď ke karamelu , po přidání šlehačky to opravdu ztuhne ,musí se to míchat tak dlouho dokud se to vše nerozpustí a neztuhne to . (darecek) (banky) (pohoda) Laďka .
yvonne_Silber 22. 12. 2011, 22:24
@ladulka.035 Tak to jste asi šikovnější, já tímto postupem ničeho podobného nedosáhla. Ale to s utěrkou je dobrý nápad, rukama to jde vážně blbě :-S
jizo 9. 12. 2011, 11:44
Dnes jsem je udělala a chtěla bych se za jak dloho ztuhnou, pro jistotu jsem je ddala do ledničky , ale na chut jsou vynikající. dělala jsem je z celým lístkovám oříškem. (snehulak)
Bubalka 19. 12. 2010, 18:55
to vypadá zajímavě, když ten cukr zkaramelizuje, tak je to hned na beton ne ??? tu smetanu přidáváte, když je to opravdu už tuhé ???? Já jsem s karamelem vždy zápasila...
ladulka.035 19. 12. 2010, 20:24
@Bubalka Blanko tu šlehačku přidám hned jak cukr dosáhne hnědé barvy a pak míchám tak dlouho až se všechno rozpustí .

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie