PLNĚNÉ TORTELLINI - RAVIOLI -masitá náplň

Potřebné ingredience
Připravíme suroviny na základní těsto-mám ho ve starších receptech. Náplň : 1 lžíce másla, 125 g. kuřecího, nebo krůtího masa-velice nadrobno pokrájené. 75 g. syrové šunky-pršut, 1 vejce, 75g. slaninky, nebo šunky. 100 g. parmazánu.muškátový iřech, sůl, pepř. Abych řekla pravdu už to množství dělám od oka, kousek toho, kousek od toho atd..
Postup přípravy
.Šunku, pršut nakrájím také velmi nadrobno, posypu nastrouhaným parmazánem+ nastrouhaným muškátovým oříškem+ přidám vajíčko a nakrájené 3 sušená rajčata.
Nakonec obě směsi spojím a plním taštičky-Ravioly.
Další v obrazovém postupu.
Smetanová lehká omáčka :
Na pánev máslo, na máslo 3 lžíce hladké mouky, zalít mlékem-rozšlehat, poté přidat 1/2-1 kostku slepičího bujonu, špetku soli, muškátového oříšku , nastrouhané 3-4 stroužky česneku-Povařit a nakonec dát do omáčky hrst pažitky.
Pokud je omáčka hustá, tak zředit mlékem a řídkou zahustit moukou, nebo instantní jíškou.
Při podávání zdobím nadrobno pokrájenými sušenými rajčaty a strouhaným parmazánem.

z vyváleného těsta-já mám na to strojek, vykrojím čtverečky asi 7x7 cm, můžou být i větší i menší, ale je to děsná práce.
Náplň položím do prostřed .

takto vypadá náplň

ještě přes spojením okrajů do trojuhelníku NAVLHČÍM VODOU 2 STRANY. poté teprve přehnu těsto a spojím jednu stranu a nakonec druhou stranu-vyjde trojůhelník-povytáhnu kraje, ohnu vrchol a spojím delší strany k sobě, já vždy jeden okraj namočím. vypadá to složitě, ale je to lehké.

nechám chvíli oschnout, než je dám vařit do vroucí odolené vody-vaříme podle velikosti, já je měla velké asi 6 cm, vařila jsem asi 7-8 minut-al dente.

vařím

uvařené-některé jsou patvary...

smetanová omáčka

omáčka po ohřátí

na talíři -jsou výborné.

raviolka v řezu

zblízka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
















