(recept
si oblíbilo 39 návštěvníků)
Škvařené sádlo v pekárně
Potřebné ingredience
1 kg syrového vepřového sádla,1 lžíce mléka
Postup přípravy
Sádlo nakrájíme na malé kostičky,dáme do pečící nádoby ,zapneme program džem a necháme 2 x project, před koncem přidáme 1 lžíci mléka-aby nám škvarečky zezlátly.PZ sádlo se škvarky buď používám na měkký chleba a nebo dělám velmi dobré pagáčky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KAMCA1980
(upraveno)
1. 12. 2012, 8:32
Ahoj, chci se zeptat neprská to sádlo moc? Aby se nezašpinila pekárna..nebo to něčím ženy přikrýváte? Děkuji za odpověd. Kamila
Česťa kuba
(upraveno)
1. 12. 2012, 9:03
@KAMCA1980
Já po ukončení programu nádobu zakryju alobalem, protože při 2 programu by to všude lítalo. Jak pekoška přestane hnětat, alobal sundám a sem tam během škvaření do toho hrábnu lžičkou a promíchám
miksmar
(upraveno)
30. 11. 2012, 18:42
Děkuji za super recept, právě jse dodělala, i když jse si myslela, že to nemůže vyjít ..., opravdu luxusní a bez práce.
Anny84
(upraveno)
27. 1. 2012, 13:26
Dobrý den, tak jedním slovem můžu říct, že je to FANTAZIE Opravdu vynikající, jednoduché, super Moc děkuji za super nápad Jinak mám taky Etu a nechala jsem program projet přesně 2x a je to úplně to pravé ořechové Anny
vtipálek
(upraveno)
12. 6. 2011, 20:32
Dobrý večer Ali, děkuji za nápad. Ten je výborný Akorát to asi nejde ve všech pekárnách. My máme pekárnu Moulinex a v ní mi to nešlo. Nebo spíš jsem musela nechat projet program skoro čtyřikrát, aby byly škvarky vyškvařené. A to mi časově přijde zbytečně dlouhé. Navíc jsou pak i ty škvarky takové rozmlácené. Asi máme nějakou špatnou pekárnu Pro mě bylo lepší hodit škvarky do titanového hrnce a za dvě hoďky bylo vše hotové. Ale děkuji každopádně za tip. Jana
Levnytextil
(upraveno)
4. 4. 2013, 9:45
@vtipálek
Zrovna dneska se znovu chystám vyškvařit sádlo v Moulinexu XXL. Dávám program pečení 2x. Musí se ale občas zamíchat.
Lucík S.
(upraveno)
3. 3. 2011, 15:19
Alenko,super podařilo se nechala jsem ten program jen jednou a pak už jsem si to jen pohlídala mnamka jsou vyborné jen moc dlouho nevydrží
chalupnicka
(upraveno)
4. 3. 2011, 14:15
@Lucík S.
Tak to jsem Lucko moc ráda-že se zdařilo
Lucík S.
(upraveno)
2. 3. 2011, 9:10
Paní Alenko,moc děkuji ,nevzdám to a dneska je opět vyzkouším a snad se mi to už povede.Mléko jsem tam dala před koncem.pak napíšu jak to dopadlo
chalupnicka
(upraveno)
3. 3. 2011, 10:56
@Lucík S.
Dejte vědět Luci-držím palce
Lucík S.
(upraveno)
28. 2. 2011, 19:54
Dobrý večer, mám DP siesta Eta a dělala jsem asi 80dkg sádla a zapla jsem program marmeláda 2x ale zdají se mi mi nějaké křupavé ...kde se stala chyba...nevíte???
PetraK
(upraveno)
26. 11. 2011, 12:46
@Lucík S.
Dobrý den. Taky mám Etu a 2x je opravdu moc. Taky jsem si to musela pohlídat. A zadařilo se, škvarky byly skvělé a bez práce. Zrovna je jdu dělat. Tak se těším na teplé.
chalupnicka
(upraveno)
1. 3. 2011, 8:33
@Lucík S.
Možná by jste měla asi zapnout program marmeláda 1x a při druhém zapnutí si je ohlídat a třeba po 20 min již vypnout-jakmile uvidíte,že již zlátnou. A to mléko jste tam dala?? To se dává aby byly škvarečky měkké a zezlátly.Já mám pekárnu DOMO a musím program zapnout 2x za sebou aby byly akorát.
selnerka
(upraveno)
21. 2. 2011, 20:06
Už jsem vyzkoušela nemá to chybu.Krásně bílé sádlo a škvarečky
Kornelie
(upraveno)
8. 2. 2011, 23:06
Holky to je super nápad muj manžílek a dcerka milují škvarky a k ním placky na plotně ale co si budem vykládat škvatečky na plynu nejsou vždy uplně ideální!!!!!!!!!!!!už se těším až manžel dojede ze služebky a pochlubím se mu super škarečky mockrát Vám děkuji Alenko
chalupnicka
(upraveno)
11. 2. 2011, 8:49
@Kornelie
Já také moc děkuji a přeji ať manželovi chutnají.Zdravím Alča
marcela54
(upraveno)
3. 2. 2011, 17:16
to je nápad,to se cenní
chalupnicka
(upraveno)
11. 2. 2011, 8:48
@marcela54
Děkuji Marcelko.
KABELKAK
(upraveno)
23. 1. 2011, 8:20
Chválím, vynikající recept. Měla jsem obavy, ale po včerejšku už jinak nebudu dělat sádlo než v pekárně. Bez hlídání, sádlo krásně bílé, škvarky krásně zlaté.
chalupnicka
(upraveno)
11. 2. 2011, 8:47
@KABELKAK
Vy chválíte a já moc děkuji.Ača
mo.lucia
(upraveno)
19. 1. 2011, 12:43
úžasný nápad,no ešte viac mazaujalaposledná veta ... pagáčiky? mňamky čo takto receptík môžem poprosiť moc ďakujem mo.lucia@gmail.com
chalupnicka
(upraveno)
25. 1. 2011, 8:53
@mo.lucia
já děkuji za komentář-receptík na pagáčky-přepošlu -a jinak je najdete též v mezi mými receptíky.Zdravím Alča
Andulka - Andy
(upraveno)
16. 1. 2011, 22:30
Tedy, klobouk dolů! Chlebík se sádlem miluju, ale do teď jsem neměla odvahu "zadělat" si kuchyň škvařením. Dneska jsem ale vyškvařila sádýlko dle vašeho receptu a je to ňaminka! A nejlepší je, že si doma vyškvařené sádlo můžu namazat i na těhu břicho a nemusím se bát, že se osypu po "přidaných hodnotách". Moc děkuju za tip!
chalupnicka
(upraveno)
18. 1. 2011, 14:42
@Andulka - Andy
Zdravím Andulko-je to fakt,že sádlo má všestarnné použití nejen na chlebík.Já jsem ho dokonce použila,když si dcera opařila nohu polívkou k potírání /to mi poradil lékař/a žádnou jizvu nemá.A na bříško je úplně senzační.Díky a mějte se.
derik
(upraveno)
13. 1. 2011, 15:45
Báječný nápad,tak tohle mě nenapadlo .Určitě vyzkouším,jen nevím jak dlouho se to teda dělá?
chalupnicka
(upraveno)
18. 1. 2011, 14:37
@derik
Sádélko se dělá-podle toho receptíku -nemusíte se bát-zapnete program džem 2x a je to akorát.
YVONN
(upraveno)
12. 1. 2011, 22:54
NAPROSTO PŘESNĚ,TAKY DĚLÁM TAK JAK VY,KRÁSNĚJŠÍ ŠKVARKY A TAK ČISTÝ SÁDLO JSEM NEVIDĚLA JAK ZTÉ PEKÁRNY
Pesinka
(upraveno)
29. 12. 2010, 14:23
Mňam,sádlo se škvarkama a k tomu čerstvý chlebík,přímo zbožňuji Zítra koupím surovinu a pustím se do toho Doteď jsem kupovala,protože u sporáku bych teda nevydržela a potom ten úklid Díky za inspiraci
chalupnicka
(upraveno)
29. 12. 2010, 22:12
@Pesinka
Přesně tak a na plynu to vůbec nejde ještě tak na elektrice.A takhle je to bez hlídání a skoro bez práce.
lidare
(upraveno)
24. 12. 2010, 20:29
a nemusí se nádoba ničím přikrýt?
chalupnicka
(upraveno)
25. 12. 2010, 23:43
@lidare
ne ne ničím se nepřikrývá.
Lister
(upraveno)
24. 12. 2010, 17:10
Používám již dávno i moji známý-je to paráda. Mléko dávám hned a špetku soli,při druhém programu již sádlo hlídám,někdy stačí už jen 20minut :D
Leňula*B
(upraveno)
19. 12. 2010, 14:24
přidávám se, takto škvařím sádlo už 3 roky
chalupnicka
(upraveno)
25. 12. 2010, 23:44
@Leňula*B
Já ho takhle škvařímtakhl taky asi 3 roky,recept jsem vložila-protože jsem ho zde nenašla.zdravím Alča
Lampa
(upraveno)
19. 12. 2010, 14:21
tak to je dobrý nápad !!!!