(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Pečené zimní jablíčko
Potřebné ingredience
nejedná se o klasické vánoční cukroví,ale vzhledem k tomu,že jablíčko děláme v zimním období, vložila jsem ho do této kategorie. Ingredience - na jablka : Větší jablka, ořechy, rozinky, vanilkový cukr, skořice, rum nebo expreso tea (sirup) na ozdobu: tvaroh či šlehačka (lze i bílý jogurt), citronová kůra, cukr dle chuti, případně ořechy a kakao na posypání
Postup přípravy
Omytá jablka i se slupkou rozpůlíme "na hvězdičku" , vydlabeme jadřinec a do vzniklého důlku dáme nahrubo nasekané ořechy, rozinky a nalijeme trochu rumu. Chcete-li to pro děti,můžete použít Expreso tea (čajový sirup s velmi výraznou rumovou příchutí-je to lepší než klasická rumová tresť. Vím,že se alkohol při pečení odpaří,ale my to takto děláme i pro dospělé )
Naskládejte jablka na plech, posypte skořicí a vanilkovým cukrem. Nalijte na plech pod jablíčka trochu vody a dejte péci do trouby na cca 170 °C
Každý druh jablek potřebuje jinou dobu pečení, některá jablka jsou hned,jiná trvají delší dobu.Některé odrůdy jablek i mají tendenci prasknout ve šlupce a některé se rozvaří na pyré.Odhadem ale stačí cca 10 minut
Po upečení vyndejte z trouby a navrch dejte šlehaný tvaroh (ušlehaný s cukrem + přidat strouhanou kůru z omytého citronu) a posypejte ořechy či kakaem.
Místo tvarohu lze použít i bílý jogurt nebo šlehačka-podle toho,co máte raději
jablíčka ve slupce většinou drží,slupka poslouží jako miska, my slupku po vydlabání jablka necháme
nejlepší je ještě teplé :-)
určitě vyzkoušejte, opravdu příjemná změna oproti všemu sladkému :-)
Naskládejte jablka na plech, posypte skořicí a vanilkovým cukrem. Nalijte na plech pod jablíčka trochu vody a dejte péci do trouby na cca 170 °C
Každý druh jablek potřebuje jinou dobu pečení, některá jablka jsou hned,jiná trvají delší dobu.Některé odrůdy jablek i mají tendenci prasknout ve šlupce a některé se rozvaří na pyré.Odhadem ale stačí cca 10 minut
Po upečení vyndejte z trouby a navrch dejte šlehaný tvaroh (ušlehaný s cukrem + přidat strouhanou kůru z omytého citronu) a posypejte ořechy či kakaem.
Místo tvarohu lze použít i bílý jogurt nebo šlehačka-podle toho,co máte raději
jablíčka ve slupce většinou drží,slupka poslouží jako miska, my slupku po vydlabání jablka necháme
nejlepší je ještě teplé :-)
určitě vyzkoušejte, opravdu příjemná změna oproti všemu sladkému :-)
jablíčka podélně rozkrojíme
vydlabeme jadřinec a naplníme rozinkami a nahrubo sekanými ořechy
posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. V tomto případě jsem přidala "Expreso tea" pro rumovou příchuť :-)
již upečené :-)
navrch šlehaný tvaroh ,sypané kakaem a ořechy.
Dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Janyse
(upraveno)
3. 12. 2011, 10:05
určitě vyzkouším
zuzka89
(upraveno)
19. 12. 2010, 18:51
vypadá to moc hezky, já jablka miluju, tak bych možná někdy mohla udělat jako dezert, děkuju za recept s popisem
Visnery
(upraveno)
18. 12. 2010, 15:25