(recept
si oblíbilo 77 návštěvníků)
Pusinky
Potřebné ingredience
4 bílky,16dkgcukru krupice,12dkg ml.cukru,1vanilkový cukr
Postup přípravy
bílky šlehat s krupicovým cukrem tak dlouho,než začne dělat špičky,poté přimíchat ml.+vanilk.cukr,ale už jen opatrně ručně. Dáme do cukrářského pytlíku se špičkou a děláme na vymazaný plech pusinky.Sušíme v troubě při 100st.asi 50-60 minut, až jdou samy od plechu.
Dala jsem do druhé poloviny hmoty trošku červeného barviva a mám pusinky i růžové
Dala jsem do druhé poloviny hmoty trošku červeného barviva a mám pusinky i růžové
našlehaný sníh a už jen vmíchám ml.+vanilk.cukr
bílá hmota
růžová hmota
před pečením
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Atuna
(upraveno)
1. 12. 2016, 9:34
MisanaT
(upraveno)
12. 12. 2014, 13:34
Tak jsou v troubě, chválím velmi rychlou přípravu
žingi
(upraveno)
13. 12. 2014, 10:17
@MisanaT
děkuji,ty mne teprve čekají
katkaValkova
(upraveno)
20. 12. 2013, 18:11
už jsou v troubě, přidali jsme si mleté oříšky
žingi
(upraveno)
20. 12. 2013, 19:25
@katkaValkova
tak to musím říct i Markétě
miri121
(upraveno)
11. 12. 2013, 11:57
Děkuji za recept, dnes jsem dělala a to poprvé a povedly se na výbornou! Jen doufám, že je do Vánoc všechny nesním, pusinky miluju a tyhle jsou opravdu vynikající, mnohem lepší než z obchodu.
žingi
(upraveno)
13. 12. 2013, 8:02
@miri121
to určitě,taky teprve budu šlehat
tylska
(upraveno)
6. 12. 2013, 12:06
Tak dělám ze 16 bílků a je to paráda. Dělám bílé a růžové. Jdou krásně sundávat z papíru a mám z nich radost. Krabice bude za chvíli plná a je to úžasný pohled. Děkuji za bezva receptík.
žingi
(upraveno)
8. 12. 2013, 19:27
@tylska
no pání z 16bílků,to si teda dáte
motylek1
(upraveno)
2. 12. 2012, 11:59
právě jsem je vytáhla z trouby jsou úžasné dcera se do nich hned pustila do Vánoc asi nevydrží přeji krásné svátky
žingi
(upraveno)
2. 12. 2012, 21:13
@motylek1
děkuji
jal.vladka
(upraveno)
14. 12. 2011, 12:22
Uděláno, hotovo. Receptík bezva. První dávka se povedla na výbornou. Druhá dávka šla méně vyšlehat, ale i tak jsou moc dobré. Děkuji za inspiraci Krásné vánoce Vlaďka
žingi
(upraveno)
14. 12. 2011, 19:02
@jal.vladka
zajímavé,že jste všechny tak šikovné a já je na výbornou neudělala děkuji a taky klidné a pohodové svátky
pandi
(upraveno)
11. 12. 2011, 21:48
Dobrý večer, také jsem se nechala zlákat Vaším jednoduchým receptem a mohu jen potvrdit, že vše proběhlo dle návodu a nenastal jediný zádrhel. Dokonce jsem z nich tvarovala barevná kolečka , aby se dala pověsit na stromek a i to kroucení po upečení zůstalo efektní a nepopraskala ! Jednoduše perfektní ! Díky !!! Hezké Vánoce! Petra
žingi
(upraveno)
11. 12. 2011, 22:30
@pandi
tak to vám závidím,já dnes taky šlehala a mě to tak krásně nezhoustlo ale dobré jsou mě je nikdo nejí jen já a teta,takže to nevadí
macik001
(upraveno)
11. 12. 2011, 14:52
Jani, teď jsem je vyndala z trouby. Musím říct, že chutnají a vypadají báječně! Vždycky jsem následovala různých rad - přidej sůl (byly slané), přidej citron (byly kyselé), šlehej v páře (úmorná dřina bez efektu), ale tohle je zcela jednoduchý a fungující recept. Místo krupice jsem dala cukr jemný tmavý třtinový a mají báječně lehounkou karamelovou chuť. Přeji vám krásné Vánoce. Marcela
žingi
(upraveno)
11. 12. 2011, 22:29
@macik001
škoda,že jsem si to nepřečetla dřív navečer jsem je taky šlehala,kdybych věděl třtinový mám taky doma tak snad příště děkuji
SimonaV.
(upraveno)
8. 12. 2011, 15:08
Jani,vypadají super,určitě vyzkouším jen se chci zeptat co je to ml.cukr? jako moučkový?
žingi
(upraveno)
8. 12. 2011, 16:49
@SimonaV.
ano,mletý neboli moučkový
SimonaV.
(upraveno)
8. 12. 2011, 20:01
@žingi
Jani děkuji,zítra hned vyzkouším
MagdaSon
(upraveno)
8. 12. 2011, 15:25
@SimonaV.
ml. cukr je určitě mletý, tedy moučkový
SimonaV.
(upraveno)
8. 12. 2011, 20:02
@MagdaSon
Já abych se přiznala,tak jsem pojem mletý ještě neslyšela,proto se tak hloupě ptám
endria
(upraveno)
4. 12. 2011, 13:45
Právě peču druhý plech . Fakt mňamka a recept mohu jen chválit Jsou vynikající díky za receptík....Ukladám do oblíbených.
žingi
(upraveno)
5. 12. 2011, 11:12
@endria
děkuji,to potěší
Kafčo
(upraveno)
1. 2. 2011, 11:06
Tak teď jsem vyndala z trouby první plech a jsou naprosto úúúžasnééé a tak jednoduché Nezkoušela jste takhle za studena kokosky? Moc vám děkuji za recept Marta
žingi
(upraveno)
1. 2. 2011, 18:07
@Kafčo
to né,tam je kokos a to by mi tu nikdo nejedl děkuji,recept jsem měla odsud
KAČKA LUCKA KAČENKA
(upraveno)
26. 1. 2011, 19:17
koukám, vypadají fakt moc dobře....já je mám často uvnitř jaksi sražené a už jsem rezignovala, nevíte čím to je? jinak bych je rodince udělala klidně častěji
žingi
(upraveno)
27. 1. 2011, 12:12
@KAČKA LUCKA KAČENKA
Katko,nejsou sražené nejsou takové tahavé to já mám právě ráda,ale myslím si,že je to tím,že se nenechají pořádně pomalu vysušit
KAČKA LUCKA KAČENKA
(upraveno)
27. 1. 2011, 17:20
@žingi
jooo, to je ono, taková lepivá guma...sníst se to dá, ale když je to moc, tak nejsou nic moc....tedy u nás se sní všechno ale chtěla bych je mít jednou tak trochu "výstavní"
žingi
(upraveno)
28. 1. 2011, 21:50
@KAČKA LUCKA KAČENKA
tak to se musí jen sušit na málo stupňů a pomaloučku
KAČKA LUCKA KAČENKA
(upraveno)
30. 1. 2011, 8:21
@žingi
díky jste mě přesvědčila, že to mám ještě jednou zkusit
Hnědovláska
(upraveno)
18. 12. 2010, 9:54
Jani,jsou hned měkké? Půjdu na to
žingi
(upraveno)
18. 12. 2010, 10:15
@Hnědovláska
jak měkké,pusinky nemívám tvrdé jsou dobré,holka mi je brala z plechu a já potom taky
Hnědovláska
(upraveno)
18. 12. 2010, 10:35
@žingi
Já myslela,jestli jsou měkké po upečení? Jinak děkuji
žingi
(upraveno)
18. 12. 2010, 10:37
@Hnědovláska
Jani,já nevím jak měkké
Hnědovláska
(upraveno)
18. 12. 2010, 10:39
@žingi
To neva,já to prubnu A uvidím sama,jaké to je Dám vědět,jak dopadli
žingi
(upraveno)
18. 12. 2010, 10:40
@Hnědovláska
dobře,to bude asi nejlepší
Anturka
(upraveno)
17. 12. 2010, 21:45
KRÁSA
žingi
(upraveno)
17. 12. 2010, 21:52
@Anturka
to není,jsou tu kočky,co mají jednu jak druhou a mě ještě k tomu popraskaly ale děkuji chuťově jsou super a o to nám jde