(recept
si oblíbilo 134 návštěvníků)
VYNIKAJÍCÍ likér z ledových kaštanů

Potřebné ingredience
250 ml šlehačky, 1 SALKO (slazené kondenzované mléko), 3 tyčinky ledové kaštany, 4 čtverečky hořké čokolády, rum podle chuti
Postup přípravy
Šlehačku nalijeme do hrnce, přidáme kousky čokolády a nalámané ledové kaštany. Za stálého míchání krátce povaříme a necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi přidáme SALKO a přiléváme rum. Promícháme a nalijeme do lahve. Dáme vychladit.
Je to mooc dobré, slaďoučké pitíčko. Ideální na vánoční období:)
Do vychladlé směsi přidáme SALKO a přiléváme rum. Promícháme a nalijeme do lahve. Dáme vychladit.
Je to mooc dobré, slaďoučké pitíčko. Ideální na vánoční období:)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

renatika007
(upraveno)
4. 12. 2012, 21:18
mužu dat misto rumu slivovici? mame zasobičku domaci a nevim co z toho udelat
nahlásit

annagi
(upraveno)
1. 12. 2012, 22:30
Tak ten zítra dělám!Je třeba cosi do kafe k tomu pečení...

nahlásit
miruchka
(upraveno)
6. 11. 2012, 10:32
dělala jsem ho v loni a fakt nemá chybu ,letos budu dělat zas


nahlásit

llaayyss
(upraveno)
5. 11. 2012, 19:26
babicka miluje vajecny liker-ale ten dostava kazdorocne
tak ted mam pro ni lepcejsi lahvinku







nahlásit
petazeli
(upraveno)
1. 12. 2012, 21:01
@llaayyss
Určitě bude spokojená

nahlásit
jajka5
(upraveno)
28. 12. 2011, 13:32
dostala jsem letos lahev tohoto božského moku od snachy a má jednu velkou chybu - moc ubývá- ale už jsem si vyptala odkaz na recept a brzy udělám










nahlásit
petazeli
(upraveno)
2. 1. 2012, 13:21
@jajka5
Ano, ubývá velmi rychle
Nejlepší je udělat víc dávek najednou



nahlásit

Lillienn
(upraveno)
22. 12. 2011, 15:31
Tak jsem likér zkoušela poprvé
a musím říct že je vynikajcí
díky moc za recept
přeji štasné pohodové svátky






nahlásit
petazeli
(upraveno)
2. 1. 2012, 13:21
@Lillienn
Jsem ráda, že chutná!!!

nahlásit
sarrrkka
(upraveno)
30. 11. 2011, 23:42
No tak ten tímto rokem určitě vyzkouším
a moc se na něj těším


nahlásit

Nelke
(upraveno)
19. 11. 2011, 14:00
Milá Peťo
díky za skvělý recept
vyzkoušeli jsme s přítelem a jsme naprosto nadšení
pořád upíjíme
Díky, díky, díky
Kristííííí



























nahlásit
petazeli
(upraveno)
2. 1. 2012, 13:22
@Nelke
To jsem moc ráda!!!

nahlásit

Ledura
(upraveno)
8. 10. 2011, 17:01



nahlásit

gabikaKa
(upraveno)
29. 9. 2011, 14:51
Maminky, nemáte niektorá skúsenosť namiesto Salka dať nesladené kondenzované mlieko Tatra? Samozrejme, potom by sa to muselo prisladiť. Mám ho doma a neviem, na čo by som ho použila. A teraz chcem na sobotňajšiu oslavu urobiť tento likér. Poprosím niektorú dobrú dušu o radu skôr, než to "pohnojím". Gabi

nahlásit

karmala
(upraveno)
29. 9. 2011, 15:35
@gabikaKa
dejte Tatru místo šlehačky, taky to tak dělám

nahlásit

ledovabroskev
(upraveno)
12. 1. 2011, 23:23
Je to mňamka, dělám taky už několik let, akorát loni byl moc čokoládový, dala jsem kaštany jaj je psáno a místo hořké čokolády, čokoládu 74% to nedoporučuju, úplně to změní chuť, tak jsem ho vylepšovala kond. mlékem, rumem atd, až jsem udělala fungl nový a ten předešlý je dobrý tak na polití nanukáče.
nahlásit

Janca 3
(upraveno)
31. 12. 2010, 16:25





nahlásit
petazeli
(upraveno)
4. 1. 2011, 19:32
@Janca 3
díky...dobrou chuť

nahlásit
Hnědovláska
(upraveno)
25. 12. 2010, 11:04
Tak jsem ho dělala a je to moc dobré
Akorát ho mám hustý po uležení
Nevíte,čím by se dal zředit?
Rum tam dávat nechci,dala jsem ho dost
ale nějak to zhoustlo
Máte to taky tak?
Děkuji








nahlásit

itinka007
(upraveno)
25. 12. 2010, 13:14
@Hnědovláska
Já když mát husty likér tak to zředím trošku převařeným mlíkem

nahlásit
Hnědovláska
(upraveno)
25. 12. 2010, 13:34
@itinka007
Děkuji,ale je tam smetana a salko,tak nechci aby to bylo další mléko
To už se mi bude zdát přemlíkované
Ale děkuji za radu



nahlásit
petazeli
(upraveno)
30. 12. 2010, 17:31
@Hnědovláska
Taky navrhuji buď rumem nebo mlíkem zředit.. Já jsem ho měla akorát, ale když mi někdy zhoustne baileys, tak tam přileju rum, zaštěrchám a je to


nahlásit
Hnědovláska
(upraveno)
22. 12. 2010, 17:59
Ráda bych se napila
Ale nemám suroviny


nahlásit

Marci75
(upraveno)
22. 12. 2010, 21:02
@Hnědovláska
Jani, za půl hodinky je hotový

nahlásit

lussis
(upraveno)
22. 12. 2010, 18:18
@Hnědovláska
Dnes jsem zkusila a je to mňamka, takže si nakupte a hurá do toho!!!

nahlásit

veuda1
(upraveno)
22. 12. 2010, 14:24



nahlásit
petazeli
(upraveno)
22. 12. 2010, 16:28
@veuda1
Jsem ráda, že chutná!Vám taky krásné svátky!

nahlásit
dashakriz
(upraveno)
20. 12. 2010, 20:08
Prosím měla bych dotaz. Má projít varem? Díky
nahlásit
petazeli
(upraveno)
21. 12. 2010, 8:16
@dashakriz
Nee, nemusí projít varem. Já jsem jen počkala, až se rozpustí...

nahlásit

Marci75
(upraveno)
20. 12. 2010, 19:43
Já na to dostala chuť
Zítra kopím salko a ledové kaštany a jdu na to


nahlásit
petazeli
(upraveno)
21. 12. 2010, 8:20
@Marci75
Tak ať se povede!!

nahlásit

Marci75
(upraveno)
22. 12. 2010, 21:01
@petazeli
Povedl . Právě jsem se s ním "lízla"
Myslím, že do týdne bude pryč - naředila jsem ho rumem na 3/4 litru - a je to akorát




nahlásit

evulinka331
(upraveno)
20. 12. 2010, 19:32
zítra jdu na to...to bude mňam






nahlásit

postak
(upraveno)
20. 12. 2010, 19:17
super mňamka
děkuji, už ho mám v lednici










nahlásit
petazeli
(upraveno)
21. 12. 2010, 8:21
@postak
Baileys je vynikající (taky mám v receptech), ale tohle je zase něco jiného... Taky mi moc chutná...


nahlásit