Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Pečené kuře jako od Jamieho Oliviera -DEKUJI BIBINCE

0.0
Pečené kuře jako od Jamieho Oliviera -DEKUJI BIBINCE

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 celé kuře, 2 paličky česneku, 100 g anglické slaniny, 6 bobkových listů, 1 celý citron, 2 snítky rozmarýnu(já dala 2 lžičky sušeného), 100 ml bílého vína, 100 ml drůbežího vývaru, máslo, pepř, sůl.

Postup přípravy

Postup:

Do pekáče si dáme rozkrájené máslo, na něj poskládáme anglickou slaninu a na ní položíme kuře(dala jsem rozporcované)které potřeme kouskem másla, osolíme a opepříme a pak stroužky česneků si oloupeme, rozkrojíme všechny napůl a posypeme jimi kuře, nahážeme bobkové listy, citron si po vydrbání nakrájíme na čtvrtiny, ty ještě napůl a rozházíme také na kuře. Kuře podlijeme vínem a polovinou drůbežího vývaru(můžeme přidat i vodu, abychom měli dost šťávy). Pekáč přikryjeme třeba alobalem, dáme ho do vyhřáté trouby na 150-160°C. Pečeme nejprve hodinu, pak pekáč vyndáme, potřeseme s ním, aby se maso uvolnilo, znova podlijeme vývarem a vodou a dáme ještě přikryté péct(i když je měkké) na dalších 45 minut, kuře odkryjeme a dopečeme ještě 15 minut, aby bylo krásně zbarvené a je hotovo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie