Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

♣♣♣Vaječný koňak jak má být♣♣♣

0.0
♣♣♣Vaječný koňak jak má být♣♣♣

Potřebné ingredience

6 domácích žloutků,2 vanilkové cukry,kdo má rád hodně sladké,tak ještě 80-100g moučového-ale my nedáváme,aby měl sílu,1 salko,2 tatry,0.5l rumu,kokos,zrnková káva

Postup přípravy

dle obrázků

Žloutky oddělíme od bílků,dáme do mísy,přidáme vanilkové cukry,šlehačem pořádně ušleháme do pěny

Pak přilijeme salko,tatry,opět řádně vyšleháme

Nakonec po částech vléváme rum,pořádně zamícháme,přes cedník lijeme do lahví.Pokud chceme kávový koňak,dáme na dno lahví asi 6 zrnek kávy nebo 4-5 lžiček kokosu,pokud chceme kokosový.Koňak je silnější,takže kdo má rád sladší,přidá si moučkový cukr do žloutků nebo méně rumu,ale takto nám chutná nejvíce.Rum krásně zakonzervuje žloutky,nemusíte se bát syrových vajec,koňak vydrží i dva roky v chladu,ale většinou se vypije rychleji,z tohoto množství je asi litr a půl koňaku

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

4misuge 7. 12. 2013, 18:06
(clamp) (silvestr2)
laskonka333 10. 11. 2013, 18:57
(Y)
Katynka* 16. 12. 2010, 19:45
mňamy (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (D) zkusím díky Květinko za receptík (L) (L) (L)
CRASTY 16. 12. 2010, 18:03
Kvetusko takhle delavala vajecnak moje babicka dik za recep krasne vanoce (stromecek)
LenkaSedl 16. 12. 2010, 18:01
Taky, dělám, poměry mám trošku jiné, dávám i smetanu ke šlehání a hlavně dělám v Thermomixu a vařím na 70 st abych měla jistotu, že nám ze syrových vajec nic nehrozí, ale vaječňák k vánocům patří a dělám každý rok :-)
Lenpod 3. 1. 2011, 19:06
@LenkaSedl Leni, nevím, nevím jestli to stačí *-). Salmonella je celkem odolná a k jejímu zničení se doporučuje několikaminutový var nebo alespoň teplota vyšší než 80´C. Např. ani vajíčka na hniličku nejsou dostatečně tepelně upravená. Zdroj např.: http://www.med.muni.cz/salmonel/salmidx.htm a další...
KáKá 17. 12. 2010, 11:11
@LenkaSedl Tak vaříte nebo ohříváte? :^) :^) :^)
Zrušený účet 16. 12. 2010, 18:13
@LenkaSedl Leni, také dělám v Thermomixu a pro jistotu (salmonela) to zapínám na 80 st, syrové vejce bych nejedla (N) mno a je tak dobrý, dělám všem známým, už :-je to to tradice, že přeju hezký svátky s lahví dom. vaječňáku v ruce (H)
KáKá 16. 12. 2010, 18:34
@ Tady v okolí se to takhle dělá,já zase pro změnu neznám nikoho,kdo vaří ,-),ale to je věc zvyku,navíc bych si netroufla dát do koňaku vejce kupované,to ho raději neudělám (L)
Renča4 16. 12. 2010, 21:28
@KáKá syn měl salmonelu z domácího vajíčka 8-|
KáKá 16. 12. 2010, 21:30
@Renča4 Já ji měla jako dítě ze zmrzliny
Zrušený účet 16. 12. 2010, 19:20
@KáKá když se něco vaří, tak to logicky prochází varem, bod varu je 100 st. , psala jsem někde , že koňak v thermomixu vařím na 100 st. ?????
KáKá 16. 12. 2010, 21:25
@ Nečetla jsem pozorně,pardon (H)
lidare 16. 12. 2010, 17:51
(Y)tak asi vyzkouším (Y) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie