(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Šanghajské nudle
Potřebné ingredience
3 lžíce oleje 120 g kuřecích prsíček 120 g čínského zelí 4 jarní cibulky nakrájené nadrobno 2 lžíce sójové omáčky čerstvě umletý černý pepř sezamový olej 450 g vařených silných čínských nudlí(špagety) - můžeme přidat kari, worcestrovou omáčku
Postup přípravy
1. Ve woku rozehřejeme olej a přidáme kuřecí maso rozkrájené na tenké nudličky. Smažíme asi 2-3 minuty.
2. Mezitím uvaříme v osolené vodě nudle ne zcela doměkka, což trvá asi 6-8 minut. Necháme okapat v cedníku a propláchneme pod horkou vodou. Opět v cedníku necháme odkapat a oschnout.
3. K masu přidáme nakrájené čínské zelí a jarní cibulku, zalijeme sójovou omáčkou, sezamovým olejem a nakonec opepříme. Vaříme asi minutu a uvařené nudle prohazujeme, aby se neslepily. Dobře promícháme a prohřejeme. Okamžitě podáváme.
2. Mezitím uvaříme v osolené vodě nudle ne zcela doměkka, což trvá asi 6-8 minut. Necháme okapat v cedníku a propláchneme pod horkou vodou. Opět v cedníku necháme odkapat a oschnout.
3. K masu přidáme nakrájené čínské zelí a jarní cibulku, zalijeme sójovou omáčkou, sezamovým olejem a nakonec opepříme. Vaříme asi minutu a uvařené nudle prohazujeme, aby se neslepily. Dobře promícháme a prohřejeme. Okamžitě podáváme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé