(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Punčové řezy
Potřebné ingredience
Těsto: 6 vajec, 6 lžic cukru krupice, 3 lžíce vody, 150 g polohrubé mouky, 3 lžíce oleje, 1(2 balíčku prášku do pečiva Punč: Šťáva ze 2 pomerančů, šťáva z 1 citronu, 2 lžíce malinového džemu, 1 lžíce cukru moučka, 3 lžíce rumu, červené potravinářské barvivo Poleva: 250 g cukru moučka, šťáva z 1 citronu, 50 ml rumu, voda dle potřeby
Postup přípravy
V míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto upečeme na plechu na vymazaném a vysypaném pečícím papíře. Necháme vychladit a rozkrojíme na 3 stejné díly.
Horní a spodní plát potřeme z vnitřní strany malinovým džemem. Z uvedených přísad připravíme punč, kterým postupně polijeme třetí plát z obou stran. Položíme ho mezi dva pláty namazané džemem. Připravíme si polevu a polijeme. Můžeme ozdobit tmavou čokoládovou polevou.
Horní a spodní plát potřeme z vnitřní strany malinovým džemem. Z uvedených přísad připravíme punč, kterým postupně polijeme třetí plát z obou stran. Položíme ho mezi dva pláty namazané džemem. Připravíme si polevu a polijeme. Můžeme ozdobit tmavou čokoládovou polevou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé