(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Piškotové řezy
Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce, 180 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, 1 sáček vanilkového cukru Krém: 300 g lučiny, 2 sáčky vanilkového cukru, 2 plátky želatiny já dávám: 1 tvaroh v kostce, 2 smetany ke šlehání, 1 Smeta fix, cukr moučka podle chuti ovoce, 2 sáčky dort-želé(já dávám 250 ml vody a 1 vanilkový pudik), tuk a mouka na plech
Postup přípravy
Vejce šleháme s jedním vanilkovým cukrem a cukrem krupicí asi 15 minut do husté pěny. Potom do směsi po částech zlehka vmícháme prosátou polohrubou mouku.
Vyšší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vlijeme do něj připravené těsto, které na povrchu uhladíme. Plech dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut při 180 C. Upečený piškot necháme vychladnout.
Želatinu namočíme do studené vody a pak ji rozpustíme.
Lučinu vidličkou rozetřeme, přidáme do ní zbylé dva vanilkové cukry i rozpuštěnou želatinu a vše dobře promícháme, aby vznikl hustý krém.(Vyšleháme smetanu se Smeta fixem, přidáme tvaroh a dochutíme cukrem moučka).
Ovoce důkladně propereme a osušíme, případně odstraníme stopky.
Upečený piškot potřeme krémem z lučiny (tvarohu a smetany) a naskládáme na něj připravené ovoce.
Dort-želé připravíme podle návodu na sáčku a ihned jím přelijeme povrch moučníku.
Vložíme do chladničky a necháme alespoň 2 hodiny tuhnout.
Vyšší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vlijeme do něj připravené těsto, které na povrchu uhladíme. Plech dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut při 180 C. Upečený piškot necháme vychladnout.
Želatinu namočíme do studené vody a pak ji rozpustíme.
Lučinu vidličkou rozetřeme, přidáme do ní zbylé dva vanilkové cukry i rozpuštěnou želatinu a vše dobře promícháme, aby vznikl hustý krém.(Vyšleháme smetanu se Smeta fixem, přidáme tvaroh a dochutíme cukrem moučka).
Ovoce důkladně propereme a osušíme, případně odstraníme stopky.
Upečený piškot potřeme krémem z lučiny (tvarohu a smetany) a naskládáme na něj připravené ovoce.
Dort-želé připravíme podle návodu na sáčku a ihned jím přelijeme povrch moučníku.
Vložíme do chladničky a necháme alespoň 2 hodiny tuhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé