(recept
si oblíbilo 38 návštěvníků)
Zelňačka - žádná věda :-))
Potřebné ingredience
Brambory, zelí (já dávám steril. sladkokyselé, ale jestli máte rádi, dejte třeba kysané), klobáska nebo uzené maso- nejlépe s kostí, smetana, máslo, mouka, sůl, drcený kmín, dle chuti cukr.
Postup přípravy
Oloupané a na kostičky pokrájené brambory dáme do hrnce. Přidáme propláchnuté zelí a na drobno pokrájené uzené nebo klobásku (nebo obojí :-)) ). Zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a dáme vařit.
Až jsou měkké brambory, uděláme si z másla a mouky jíšku (může být i papriková) a polévku zahustíme. Nakonec přidáme smetanu a dle sebe dochutíme - sůl nebo cukr.
Tuhle zelňačku zvládne i začátečník.
Tak dobrou chuť.
Až jsou měkké brambory, uděláme si z másla a mouky jíšku (může být i papriková) a polévku zahustíme. Nakonec přidáme smetanu a dle sebe dochutíme - sůl nebo cukr.
Tuhle zelňačku zvládne i začátečník.
Tak dobrou chuť.
ještě jedno foto
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lomačka
(upraveno)
17. 12. 2013, 17:13
JÁ VAŘÍM BRAMBORY ZVLÁŠŤ
pupuša
(upraveno)
17. 12. 2013, 19:57
@lomačka
A proč to děláte?? Všechno vrznu do jednoho hrnce a výsledek je stejný
chucky 1111
(upraveno)
22. 1. 2011, 12:22
Neznáme s vaším postupem takže určitě vyzkoušíme
pupuša
(upraveno)
22. 1. 2011, 20:32
@chucky 1111
Veru zkuste - třeba bude mít u vás úspěch
lidare
(upraveno)
14. 12. 2010, 15:30
dneska ji máme na oběd,akorát nedělám jíšku,ale normálně jen zahustím,výborná
pupuša
(upraveno)
14. 12. 2010, 17:36
@lidare
Zelňačka u nás "jede"