Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 38 návštěvníků)

Zelňačka - žádná věda :-))

0.0
Zelňačka - žádná věda :-))

Potřebné ingredience

Brambory, zelí (já dávám steril. sladkokyselé, ale jestli máte rádi, dejte třeba kysané), klobáska nebo uzené maso- nejlépe s kostí, smetana, máslo, mouka, sůl, drcený kmín, dle chuti cukr.

Postup přípravy

Oloupané a na kostičky pokrájené brambory dáme do hrnce. Přidáme propláchnuté zelí a na drobno pokrájené uzené nebo klobásku (nebo obojí :-)) ). Zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a dáme vařit.
Až jsou měkké brambory, uděláme si z másla a mouky jíšku (může být i papriková) a polévku zahustíme. Nakonec přidáme smetanu a dle sebe dochutíme - sůl nebo cukr.

Tuhle zelňačku zvládne i začátečník.
Tak dobrou chuť.

ještě jedno foto

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lomačka 17. 12. 2013, 17:13
JÁ VAŘÍM BRAMBORY ZVLÁŠŤ :-)
pupuša 17. 12. 2013, 19:57
@lomačka A proč to děláte?? (H) ,-) ,-) ,-) Všechno vrznu do jednoho hrnce a výsledek je stejný (F)
chucky 1111 22. 1. 2011, 12:22
Neznáme s vaším postupem takže určitě vyzkoušíme :^)
pupuša 22. 1. 2011, 20:32
@chucky 1111 Veru zkuste - třeba bude mít u vás úspěch (Y)
lidare 14. 12. 2010, 15:30
(Y)dneska ji máme na oběd,akorát nedělám jíšku,ale normálně jen zahustím,výborná (Y) :-) (Y)
pupuša 14. 12. 2010, 17:36
@lidare Zelňačka u nás "jede" (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie