(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Krémový BeBe piškot - tzv. sušenková buchta
Potřebné ingredience
5 vajec, polohrubá mouka, krupicový cukr, 1 máslo, 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 2 balíčky tmavých BeBe sušenek
Postup přípravy
Piškotové těsto: zvážíme 5 vajec - kolik váží vejce, tolik si navážíme pol. mouky a krupicového cukru
ušleháme žloutky z těch 5 vajec + cukr, přidáváme postupně mouku a sníh z 5 bílků
Pečeme mírně.
Krém:
V 1 litru mléka svaříme 3 vanilkové pudinky a cukru dle chuti - já dávám 6 lžic. V horkém pudinku rozpustíme pokrájenou kostku másla do úplného rozpuštění a nalijeme na upečené těsto. Ihned poklademe tmavými bebe sušenkami - potřeba je asi 1 a čtvrt balíčku. Necháme vychladnout a potom rozležet aspoň hodinu v lednici.
Fotku bohužel nemám, než jsem stačila vyfotit, tak buchta zmizela.
ušleháme žloutky z těch 5 vajec + cukr, přidáváme postupně mouku a sníh z 5 bílků
Pečeme mírně.
Krém:
V 1 litru mléka svaříme 3 vanilkové pudinky a cukru dle chuti - já dávám 6 lžic. V horkém pudinku rozpustíme pokrájenou kostku másla do úplného rozpuštění a nalijeme na upečené těsto. Ihned poklademe tmavými bebe sušenkami - potřeba je asi 1 a čtvrt balíčku. Necháme vychladnout a potom rozležet aspoň hodinu v lednici.
Fotku bohužel nemám, než jsem stačila vyfotit, tak buchta zmizela.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé