(recept
si oblíbilo 147 návštěvníků)
Žloutkové křehulky - prostě rakvičky
Potřebné ingredience
4 žloutky, 150g moučkového cukru, 1 lžička vanilkového cukru, několik kapek citronové šťávy, tuk na vymazání formiček
Postup přípravy
Žloutky, cukr a citronovou šťávu šleháme do zhoustnutí. Formičky vymažeme tukem (syn mi je vytíral olejem) Do každé formičky naliju těsto, ale jen do poloviny, protože těsto vyskočí a vytvoří dutinku. Pekla jsem při 150 stupních, jakmile křehulky vyskočily, stáhla jsem na 50 stupňů a nechala dosušit. Radím - nechodit na mmb při pečení :)) jakmile jdou vyklopit, jsou hotové - vyklápíme ještě teplé. Vždy se mi povedly a chutnají výborně! Dělám dvojitou dávku a mám hustě naskládané dva plechy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hronysek
(upraveno)
17. 12. 2014, 15:31
Vůůůbec se mi nepovedly chuťoě výborné ale jak se nafoukly, tak z vrchu jsou hrbaté a uvnitř mají dírky, tak jsou nevzhledné kde by mohla být chyba? Jinak pekla jsem ve vymazanýh formičkách a pár zkusila do papírových košíčků, mám takové malé, a také tošlo krásně vyloupnout.
P.A.V.L.A
(upraveno)
28. 11. 2014, 18:34
katys21
(upraveno)
15. 12. 2013, 10:40
Jsou luxusní !!! Měla jsem trochu problém s pečením, mám horkovzduch a sušula jsem skoro 3/4 hodiny... ale stál to za to !! .
majicka1
(upraveno)
13. 12. 2013, 17:04
Křehulky hotové a jsou užasné, dělám další dávku a nebo radši dvě. Moc děkuji za recept. Maja
dadakan
(upraveno)
2. 12. 2012, 10:09
Super. A s tou radou, že nechodiť na mmb súhlasíme asi viaceré.
pllacka
(upraveno)
15. 12. 2011, 20:18
Dobrý večer koukala jsem na vaše žloutkové křehulky a jsou fakt krásný.A chtěla jsem se zeptat jak dlouho je pak ještě sušíte při teplotě 50stupňů.Zatim pokaždé když jsem je skoušela dopadlo to fiaskem.Moje maminka je vždy pekla na vánoce a posledních pár let jí to taky nejde.Nespálí se to při těch 150 stupních?Byla bych vám moc vděčná za radu jak na ně protože nám s manželem hrozně chutnaj.Alena (pllacka)
Zrušený účet
(upraveno)
15. 12. 2011, 10:18
Ted jsem je dodelala a museli bohuzel do kose,vubec neuschly a nesly vyklopit. Nedelam rakvicky poprve,mam jiny recept chtela jsem pouze vyzkouset tento ale zustanu u toho osvedceneho.
pllacka
(upraveno)
15. 12. 2011, 20:22
@
Dobrý večer teď jsem si přečetla váš konetář na žloutkové křehulky.Poradila by jste mi prosím váš recept co máte.Já bych je chtěla taky zítra skusit a dosavadní recept bohužel nevišel.Dopadlo to podobně jako u vás a to jsem to dělala podle receptu od maminky.Za odpověď přdem děkuji Alena (pllacka)
andol
(upraveno)
13. 10. 2011, 0:02
lase
(upraveno)
14. 12. 2010, 18:17
Tady máte spoustu postřehů u původního receptu : http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=2577&user=4451
mmakina
(upraveno)
14. 12. 2010, 17:57
Lucinko, vypadají super. Šleháte nad parou, nebo normálně v misce? M.
danulienka7
(upraveno)
14. 12. 2010, 17:52
Vyzerajú nadherne,ale mam strach či sa mi podaria? nejde tam muka ? dakujem
mimibabca
(upraveno)
13. 12. 2010, 22:25
Lucinko,teda ty jsou nádherné,parádní,smekám a přeji vše nej k svátku
darinka30
(upraveno)
13. 12. 2010, 20:29