(recept
si oblíbilo 41 návštěvníků)
Vánoční vaječný koňak
Potřebné ingredience
1 konzerva neslazeného kondez. mléka, 1 konzerva slazeného kondez. mléka SALKO, 5 žloutků, 1 vanilkový cukr, 0,5 l rumu. Tip: kupuji kondezovaná mléka vyrobená pro Kaufland - jednak jsou levnější, ale kvalitou super!!!
Postup přípravy
Vše, kromě rumu, pořádně vyšleháme ve šlehači aby se cukr rozpustil. Potom přidáme rum a pořádně promícháme. Hotový vaječný koňak nalejeme do skleněné láhve a necháme odležet v lednici. Je třeba dělat 2 týdny před Vánocemi, aby se chutě pořádně propojily. Na zdraví
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
andol
(upraveno)
30. 12. 2013, 11:01
šubka
(upraveno)
14. 11. 2013, 20:19
Letos ho vyzkouším, díky za recept
gegamar
(upraveno)
5. 11. 2011, 16:21
Právě jsem dodělala koňak dle Vašeho receptu. Je super. Máte pravdu, to mléko z Kauflandu je bezva. Díky za recept.
kvítko71
(upraveno)
21. 11. 2011, 19:20
@gegamar
tak už přeji jen na zdraví
petora1
(upraveno)
19. 12. 2010, 21:57
Díky za receptík je výborný jen jsem dala méně rumu krásné svátky Petra
kvítko71
(upraveno)
27. 12. 2010, 9:58
@petora1
no s tím rumem každý, jak je zvyklý. Opravdu čím déle je udělaný tím je hustější, ale u nás se nikdy moc dlouho neohřeje. taky přeji krásné svátky a hlavně úžasný vstup do nového roku 2011 ať se všem splní co si přejí.