Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

Záhorácká sekaná se smetanovými brambory

0.0
Záhorácká sekaná se smetanovými brambory

Potřebné ingredience

50 dkg mletého masa,30 dkg kyselého zelí,1 cibule.sádlo,1 vejce,česnek,5 lžic strouhanky,sů,cukr,kmín,majoránka,koření na ml.maso Na smet.brambory:asi 8 brambor,sůl,pepř,1 šlehačka,sádlo

Postup přípravy

Mleté maso promícháme se solí, kořením, trochou majoránky,vejcem,utř.česnekem a strouhankou.Zelí si podusíme do měkka -ochutíme solí ,trochu okmínujeme a osladíme.Masovou hmotu si rozprostřeme na mikrotrnový sáček na placku ,do středu dáme podušené zelí a pomocí sáčku zabalíme.Vytvarovaný váleček dáme do pekáčku vytř.sádlem s jednou cibulí péct.Sekanou pečeme zhruba asi 1 hodinu-mírně podléváme.


Smetanové bramory/nepříliš dietní ale naprosto úžasná příloha/:Brambory si oškrábeme a nakrájíme na silnšjší plátky,rozprostřeme na plech vytřený sádlem ,posolíme je a trochu popepříme,zalijeme šlehačkou a pečeme dozlatova./trvá to asi 30 minut/.

pomocí mikrotenového sáčku vytvoříme váleček

připraveno k pečení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

danima3 2. 10. 2018, 17:52
(Y)
krišon 2. 10. 2018, 17:02
Záhorácký závitek dělám a máme ho moc rádi a sekanou se zelím zkusím, ta nám bude chutnat určitě. Dobrý nápad, děkuji (F)
bedla7 2. 10. 2018, 13:23
(Y) (Y) ta vypadá dobře
novackova 23. 11. 2015, 20:32
(Y) (Y) (Y) (F)
ursula4 5. 7. 2011, 13:42
veľmi chutné jedlo.Ja som to pekla na papieri na pečenie a obložila som roládu zvyšnou kyslou kapustou.Fakt výborné
chalupnicka 12. 7. 2011, 16:48
@ursula4 Tak to mě velmi těší-že vám chutnalo-zdravím Alča (L)
hrusticka84 26. 6. 2011, 14:55
Dnes byla k obědu (Y),je to dobré (zajic),zařazujeme do stálic |:o) |:o) |:o)
Vanusak 5. 3. 2011, 17:58
Aleno, tak jsem vyzkoušela a opravdu mňamka, děkuji za inspiraci. (Y) Jen jsem navíc ještě přidala zeleninový salám a teprve na to zelí. Pekla jsem uzavřené v alobalu, podlité v pekáči vodou. :-$ http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3461473
chalupnicka 14. 3. 2011, 13:30
@Vanusak Ivo-ta vaše sekaná vypadá báječně (Y) |:o)-mám dotaz ,když jste pekla v alobalu -to se udělala taková krásná kůrčička (L)
Vanusak 14. 3. 2011, 14:39
@chalupnicka Děkuju! (Y) Ne, samozřejmě, že v alobalu se upeče do nahata, potom jsem ke konci odkryla a dopekla kůrku na "grilu". :-) Okopírovala jsem postup zde: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=13384 a už jinak ani nedělám... |:o)
Jitka z Brna 26. 12. 2010, 23:17
super nápad, brzy vyzkouším. (Y)
marky18 14. 12. 2010, 0:37
Díky za tip, určitě vyzkoušíme (clamp) (clamp), zní to báječně (Y). Markéta D
Jitka z Brna 26. 12. 2010, 23:58
@marky18 se přiznám, vkládám třetí komentář a pořád se to nezobrazuje na hlavní stránce mezi posledně komentovanými recepty ... že by dortařská lobby? ,-) :-$
KacabaP 13. 12. 2010, 22:00
No to vypadá úžasně :-o, o víkendu to určitě zkusím (L)
jilly 13. 12. 2010, 9:22
to vypada perfektne...myslite, ze to pojde aj v remoske?
chalupnicka 13. 12. 2010, 11:13
@jilly Určitě-v podstatě se to peče jako normální sekaná.Zdravím Alča (hello)
jilly 13. 12. 2010, 11:25
@chalupnicka Dakujem (Y)remosku mi prinese Jezisek, tak potom to zacne (hello)
Vanusak 12. 12. 2010, 22:10
Jooo, tak to udělám někdy brzy! Mňááám. (clamp)
chalupnicka 13. 12. 2010, 9:14
@Vanusak Udělejte-mi jsme si na tom náramě pochutnaly. (hello)
Jitka z Brna 26. 12. 2010, 23:54
@chalupnicka a ten recept máte Alenko odkud? (F)
chalupnicka 4. 1. 2011, 8:06
@Jitka z Brna Tento receptík jsem kdysy našla v jedné starší kuchařce-a již jsem několikrát dělala-a protože nám moc chutnal-tak jsem se o něj tady s Vámi podělila.Moc ráda zkouším nové recepty.Alča (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie