(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
Záhorácká sekaná se smetanovými brambory
Potřebné ingredience
50 dkg mletého masa,30 dkg kyselého zelí,1 cibule.sádlo,1 vejce,česnek,5 lžic strouhanky,sů,cukr,kmín,majoránka,koření na ml.maso Na smet.brambory:asi 8 brambor,sůl,pepř,1 šlehačka,sádlo
Postup přípravy
Mleté maso promícháme se solí, kořením, trochou majoránky,vejcem,utř.česnekem a strouhankou.Zelí si podusíme do měkka -ochutíme solí ,trochu okmínujeme a osladíme.Masovou hmotu si rozprostřeme na mikrotrnový sáček na placku ,do středu dáme podušené zelí a pomocí sáčku zabalíme.Vytvarovaný váleček dáme do pekáčku vytř.sádlem s jednou cibulí péct.Sekanou pečeme zhruba asi 1 hodinu-mírně podléváme.
Smetanové bramory/nepříliš dietní ale naprosto úžasná příloha/:Brambory si oškrábeme a nakrájíme na silnšjší plátky,rozprostřeme na plech vytřený sádlem ,posolíme je a trochu popepříme,zalijeme šlehačkou a pečeme dozlatova./trvá to asi 30 minut/.
Smetanové bramory/nepříliš dietní ale naprosto úžasná příloha/:Brambory si oškrábeme a nakrájíme na silnšjší plátky,rozprostřeme na plech vytřený sádlem ,posolíme je a trochu popepříme,zalijeme šlehačkou a pečeme dozlatova./trvá to asi 30 minut/.
pomocí mikrotenového sáčku vytvoříme váleček
připraveno k pečení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
danima3
(upraveno)
2. 10. 2018, 17:52
krišon
(upraveno)
2. 10. 2018, 17:02
Záhorácký závitek dělám a máme ho moc rádi a sekanou se zelím zkusím, ta nám bude chutnat určitě. Dobrý nápad, děkuji
bedla7
(upraveno)
2. 10. 2018, 13:23
ta vypadá dobře
novackova
(upraveno)
23. 11. 2015, 20:32
ursula4
(upraveno)
5. 7. 2011, 13:42
veľmi chutné jedlo.Ja som to pekla na papieri na pečenie a obložila som roládu zvyšnou kyslou kapustou.Fakt výborné
chalupnicka
(upraveno)
12. 7. 2011, 16:48
@ursula4
Tak to mě velmi těší-že vám chutnalo-zdravím Alča
hrusticka84
(upraveno)
26. 6. 2011, 14:55
Dnes byla k obědu ,je to dobré ,zařazujeme do stálic
Vanusak
(upraveno)
5. 3. 2011, 17:58
Aleno, tak jsem vyzkoušela a opravdu mňamka, děkuji za inspiraci. Jen jsem navíc ještě přidala zeleninový salám a teprve na to zelí. Pekla jsem uzavřené v alobalu, podlité v pekáči vodou. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3461473
chalupnicka
(upraveno)
14. 3. 2011, 13:30
@Vanusak
Ivo-ta vaše sekaná vypadá báječně -mám dotaz ,když jste pekla v alobalu -to se udělala taková krásná kůrčička
Vanusak
(upraveno)
14. 3. 2011, 14:39
@chalupnicka
Děkuju! Ne, samozřejmě, že v alobalu se upeče do nahata, potom jsem ke konci odkryla a dopekla kůrku na "grilu". Okopírovala jsem postup zde: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=13384 a už jinak ani nedělám...
Jitka z Brna
(upraveno)
26. 12. 2010, 23:17
super nápad, brzy vyzkouším.
marky18
(upraveno)
14. 12. 2010, 0:37
Díky za tip, určitě vyzkoušíme , zní to báječně . Markéta D
Jitka z Brna
(upraveno)
26. 12. 2010, 23:58
@marky18
se přiznám, vkládám třetí komentář a pořád se to nezobrazuje na hlavní stránce mezi posledně komentovanými recepty ... že by dortařská lobby?
KacabaP
(upraveno)
13. 12. 2010, 22:00
No to vypadá úžasně , o víkendu to určitě zkusím
jilly
(upraveno)
13. 12. 2010, 9:22
to vypada perfektne...myslite, ze to pojde aj v remoske?
chalupnicka
(upraveno)
13. 12. 2010, 11:13
@jilly
Určitě-v podstatě se to peče jako normální sekaná.Zdravím Alča
jilly
(upraveno)
13. 12. 2010, 11:25
@chalupnicka
Dakujem remosku mi prinese Jezisek, tak potom to zacne
Vanusak
(upraveno)
12. 12. 2010, 22:10
Jooo, tak to udělám někdy brzy! Mňááám.
chalupnicka
(upraveno)
13. 12. 2010, 9:14
@Vanusak
Udělejte-mi jsme si na tom náramě pochutnaly.
Jitka z Brna
(upraveno)
26. 12. 2010, 23:54
@chalupnicka
a ten recept máte Alenko odkud?
chalupnicka
(upraveno)
4. 1. 2011, 8:06
@Jitka z Brna
Tento receptík jsem kdysy našla v jedné starší kuchařce-a již jsem několikrát dělala-a protože nám moc chutnal-tak jsem se o něj tady s Vámi podělila.Moc ráda zkouším nové recepty.Alča