(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Zelný salát - rychlý a vynikající
Potřebné ingredience
Na půl hlávky bílého zelí potřebujeme: 1 velkou cibuli, sůl, 2 lžíce octa (nebo umeocet ze zdravěnky), 2 lžíce cukru, 2 lžíce oleje. Pro lepší barvu můžete přidat jednu najemno nastrouhanou mrkvičku.
Postup přípravy
Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, osolíme, posypeme cukrem a necháme rozpustit, přilejeme ocet a necháme vypařit. Touto směsí polejeme najemno nakrájené zelí a důkladně promačkáme. Necháme uležet v chladničce.
Je lepší použít UMEOCET (seženete ve zdravěnce), ten je vyráběn ze švestek a obsahuje rovnou i sůl, takže nemusíte dosolovat. A chutná úplně jinak - salát je s ním nesrovnatelně lepší.
A místo bílého cukru je lepší použít tmavý třtinový, pro lepší barvu i lepší chuť.
Je lepší použít UMEOCET (seženete ve zdravěnce), ten je vyráběn ze švestek a obsahuje rovnou i sůl, takže nemusíte dosolovat. A chutná úplně jinak - salát je s ním nesrovnatelně lepší.
A místo bílého cukru je lepší použít tmavý třtinový, pro lepší barvu i lepší chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Holy50
(upraveno)
5. 8. 2011, 11:56
Výborný salát, děkuji za recept
MatildaH
(upraveno)
5. 8. 2011, 21:03
@Holy50
To mě těší U nás už se bez něj neobejde žádná grilovačka či oslava a děláme ho často i jen tak k obědu A na jaře, když je čerstvé zelené zelí, tak je salát bezkonkurenční