(recept
si oblíbilo 46 návštěvníků)
Ořechové rohlíčky s ořechovou náplní
Potřebné ingredience
Rohlíčky - 20 dkg hl. mouky, 10 dkg mletých ořechů, 14 dkg hery, 8 dkg cukru moučka, 2 žloutky, 1/4 prdopeče Náplň - 10 dkg másla, 10 dkg mletých ořechů ( můžete dát půl na půl s mandlemi), 10 dkg cukru moučka, 2 lžíce rumu
Postup přípravy
Ze surovin vypracujeme těsto, vtlačíme do formiček a pečeme, dokud nejsou okraje mírně růžové. Necháme vychladnout a mažeme náplní. Na ní smícháme všechny suroviny v míse a dobře promícháme.
Nakonec můžeme zdobit čokoládou dle svého.
Jsou velmi křehké a kdo rád ořechy, ten bude nadšen!!
Nakonec můžeme zdobit čokoládou dle svého.
Jsou velmi křehké a kdo rád ořechy, ten bude nadšen!!
x
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
15. 12. 2015, 12:27
moc pěkné
sarrrkka
(upraveno)
30. 11. 2011, 23:51
Mnam,to vypadá moc dobře
herlíci
(upraveno)
1. 12. 2011, 10:34
@sarrrkka
Byly , letos se na ně chystám zase. Díky
calibrar
(upraveno)
20. 12. 2010, 0:40
Dělala jsem dneska, blbka jsem formičky nevymazala a moc mi to nešlo, příště zkusím vymáznout. Zdálo se mi jich celkem málo, tak jsem to počítala podle vaší fotky a mám ty dvě řady, tak nevím, buď jiná velikost formičky, nebo jste méně plnila. Moc se na ně ale těším, vypadají výborně
herlíci
(upraveno)
20. 12. 2010, 12:50
@calibrar
Radu, hlavně, že jste je nakonec dostala ven. Takhle já bojovala s ořechama - staré formičky a byla to hrůza. tak jsem koupila nové a ty jsou super. Na rohlíčky mám letos novou silikonovku, tak jsou možná menší .
darinka30
(upraveno)
12. 12. 2010, 20:58
branča
(upraveno)
12. 12. 2010, 19:51
Ještě prosím jeden dotaz, vymazáváte a vysypáváte formičky cukrem?
herlíci
(upraveno)
13. 12. 2010, 7:48
@branča
Mám letos prvně silikonovou formu na rohlíčky a ta se vůbec nevysypává a nemaže. Ale když jsem dělala ořechy a trubičky, dávála jsem do formiček hned bez čehokoliv. Myslím, že do nových formiček to jde krásně. Ze starých půjčených ( ale hlavně umytých v jaru!) to příliš nešlo.
branča
(upraveno)
13. 12. 2010, 17:19
@herlíci
Díky,už mám upečeno,rohlíčky jsou moc dobré škoda že teď musím držet jaterní dietu,tak si Vánoc moc neužiju.
herlíci
(upraveno)
13. 12. 2010, 18:44
@branča
Tak pár kousků schovat a šup do mrazáku. Až budete moct, tak ochutnáte a vynahradíte si to. Já sice do mrazáku nedávám a nemám zkušenost, ale zde se hodně psalo, že po vyndání je cukroví výborné a jako čerstvé
(Gabriška)
(upraveno)
13. 12. 2010, 9:08
@herlíci
Jestli můžu-tak doporučuji formičky vymazat.Těsto je hodně křehlé a pak když se klepne formičkou po upečení, tak spodek může zůstávat na dně přilepený.Opravdu je lepší kovové formičky lehce máznout-prstem rozetřu trochu stely.Pak se po upečení krásně vyklepnou.Se silikonem zkušenosti nemám At se vydaří
branča
(upraveno)
13. 12. 2010, 17:22
@(Gabriška)
Díky už jsem je upekla dřív než jsem četla komentář,až na pár to šlo bez vymazání, příště to zkusím s tou Stelou
(Gabriška)
(upraveno)
12. 12. 2010, 18:57
Nevím proč, ale recept je naprosto stejný jako mám já na ořechy Dokonce jdou suroviny stejně za sebou...Ze stejného těsta dělám také tyto rohlíčky, jenže ty mi admini smazali ... Také na marokánky máte stejný recept (jen jste upekla na víc stupnů a kratší dobu) Nevím nevím, že bysme byly z rodiny a dědily stejné recepty
herlíci
(upraveno)
13. 12. 2010, 7:55
@(Gabriška)
Gabi, tak pokud to takhle vyšlo, a vypadá to , že jsem recept kopírovala od vás a chlubím se cizím peřím, tak se omlouvám . Rohlíčky mám od kamarádky, protože jsem letos dostala silikon formu na rohlíčky a my je nikdy nedělali, tak poradila. Náplň je taková, jako dělá manželovo mamka právě do ořechů. Suroviny píšu v pořadí jakoby důležitosti nebo jak to nazvat. Prostě většinou v pořadí - mouka, cukr , tuk, a drobnosti. A marokánky jsem vykoukala ze souboru, který chodil mailem, ale neměla v tu chvíli šlehačku a vzpomněla si, že když jde smíchat mléko a máslo a pak z toho ušlehat šlehajdu, že takto by to mohlo jít také. Oni se ty recepty většinou příliš neliší a dělává se z toho třeba i více druhů.A když jsou výsledky opravdu dobré, tak je recept asi rozšířený . Tak se na mě nezlobte, fakt je to jen souhra náhod. P.S. Dnes budu vkládat ještě 2 recepty na ořechy, musím se mrknout, jestli nemáte také . Ale jeden je od tchýně a druhý od kamarádky!!!
(Gabriška)
(upraveno)
13. 12. 2010, 9:02
@herlíci
Už jsme si to vyjasnily Krásné Vánoce
kedlubinka
(upraveno)
12. 12. 2010, 20:42
@(Gabriška)
Gabi z rodiny taky nejsem ale recept mam uz par let taky od babicky
(Gabriška)
(upraveno)
12. 12. 2010, 20:55
@kedlubinka
Kači , a máte ještě nějaký úplně stejný s mým? I ve stejném pořadí? Asi ne Každopádně já si recept nevymyslela, je děděný-stejně jako váš.Já to chápu, že nejsem jediná, co má tento recept Babičky ho taky asi někde musely vzít Ale přijde mi to trochu divné že máme 2 totožné recepty At tak nebo tak, cukrovíčko je luxusní
branča
(upraveno)
12. 12. 2010, 14:51
Dobrý den,rohlíčky vypadají krásně kolik jich prosím je z jedné dávky slepených?
herlíci
(upraveno)
12. 12. 2010, 15:15
@branča
Káji, zhruba tolik, kolik jich vidíte na tom tácu. Já dělala ze dlou dávek, toto je půlka. Možná tak o 5 kousků víc.
branča
(upraveno)
12. 12. 2010, 15:39
@herlíci
Díky,jdu zadělat těsto.
herlíci
(upraveno)
12. 12. 2010, 17:13
@branča
. Napište, jak vám chutnají
myskary
(upraveno)
12. 12. 2010, 14:06
už jsem od vás zkoušela trubičky bez medu a ořechů a byli výborné jen se chci zeptat jestli se ten krém na ty rohlíčky nezkazí když už to udělám začátkem příštího týdne..
herlíci
(upraveno)
12. 12. 2010, 15:13
@myskary
Jani, já dělala dneska. Mám koupené máslo, ktré je čerstvé a trvanlivost do 20.1.2011. A je to jen máslo, cukr, ořechy a rum. Bez vajíčka. Takže myslím, že by to mělo vydržet. Skladuji na balkoně. At se vám povedou!
myskary
(upraveno)
12. 12. 2010, 13:54
jj moc děkuji pořád jsem přemýšlela co to může být..a určitě vyzkouším a pak písnu jak dopadli..
herlíci
(upraveno)
12. 12. 2010, 14:01
@myskary
To budu moc ráda
myskary
(upraveno)
12. 12. 2010, 13:41
Dobrý den chtěla bych se zeptat co je to 1/4 prdopeče..jinak je máte mooooooooc krásné.
herlíci
(upraveno)
12. 12. 2010, 13:45
@myskary
Jani prášek do pečiva