(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Zbytkové koule
Potřebné ingredience
zbytky krému, odkrojky piškotového těsta nebo drobky něčeho co se nepovedlo, rum, rozinky, kousky čokolády, ořechy, kokos,...
Postup přípravy
Zbytky krému a rozdrcené či pomleté zbytky upečeného piškotu či jiného podobného těsta smícháme. Máme-li málo krému, nahradíme změklým máslem, máme-li málo drobků, nahradíme rozdrcenými piškoty. Do tohoto základu můžeme podle chuti a možností přidat trochu rumu, rozinky namočené v rumu, kousky čokolády, mleté nebo nahrubo pokrájené ořechy,... Musí vzniknout hmota takové konzistence, aby se z ní daly vymodelovat koule. Ty obalujeme opět ve zbytku něčeho - mleté ořechy, kokos, drobečky, čokoládová rýže, granko,...,případně namáčíme do čokoládové polevy. Klademe do košíčků a dáme ztuhnout do ledničky. Je to šikovné využití zbytků po pečení dortů či zákusků a přitom dobré a hezké.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé