(recept
si oblíbilo 362 návštěvníků)
Vepřová kýta od tchyně - ke chlebu, hranolkám, nemá chybu!!!

Potřebné ingredience
1/2 kg kýty, 4 celá vejce, 3 stroužky česneku, 1 lžička kmínu drceného, sůl - dávám 1/2 kávové lžičky anebo osolím přímo řízky, 3 lžičky papriky pálivé, trocha pepře, 2 pol. lžíce tekutého magi, 2 lžičky vegety, 1-2 pol. lžíce solamylu
Postup přípravy
Kýtu nakrájíme na plátky (TENKÉ), naklepeme. Vejce ušleháme a přidáme ostatní přísady. Necháme uležet 2-3 dny,pak je to teprve nejlepší. Smažíme na oleji po obou stranách dozlatova. Můžeme nachystat při různých oslavách, návštěvách, jako výbornou chuťovku s chlebem, okurkou a zeleninou anebo jako hlavní jídlo s hranolkami a tatarkou. Pro ty, kteří mají rádi opravdu pikantní masíčko můžete přidat chilli papričky. Jakmile se to uleží není to vůbec suché, i když jinak kýtu moc nedělám, k tomuhle je nejlepší.Je to opravdová dobrota. My si to nejvíc vychutnáváme s tím čerstvým chlebíkem a každá návštěva chce okamžitě recept:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Macina2502
(upraveno)
19. 2. 2018, 9:38
Delame tak z kur.prsou i steaku
je to mnamka!


nahlásit
malmar
(upraveno)
11. 12. 2017, 21:48



nahlásit

nanukac
(upraveno)
11. 12. 2017, 21:42
značím si a vyzkouším

nahlásit

andyy
(upraveno)
10. 12. 2017, 17:30
zkoušel někdo z kuřecích řízku?

nahlásit

adriM
(upraveno)
11. 12. 2017, 20:31
@andyy
Ano děláváme z kuřecích prsou běžně také.
nahlásit

blanor
(upraveno)
10. 12. 2017, 15:37
Dnes bylo k obědu

nahlásit

adriM
(upraveno)
11. 12. 2017, 20:31
@blanor
A dobrý?

nahlásit

blanor
(upraveno)
28. 2. 2018, 11:24
@adriM
Super


nahlásit

pelunka
(upraveno)
4. 11. 2017, 10:26
Moc děkuji za tento recept je super




nahlásit

adriM
(upraveno)
11. 12. 2017, 20:32
@pelunka
Děkuji

nahlásit

novackova
(upraveno)
18. 2. 2017, 12:51




nahlásit
srneckova
(upraveno)
31. 5. 2016, 20:34




nahlásit

Nadys
(upraveno)
30. 5. 2016, 23:02
hmmm , vyzkouším

nahlásit
jananovazak
(upraveno)
30. 5. 2016, 22:12



nahlásit

Paluna
(upraveno)
30. 5. 2016, 19:53



nahlásit

Paluna
(upraveno)
2. 6. 2016, 19:37
@Paluna
Tak dnes upečeno a je to moc dobré, kýta je šťavnatá....Mám pochválit i od manžela
Děkuji za recept, že jste se podělila



nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
18. 7. 2015, 11:32



nahlásit
laskonka333
(upraveno)
18. 2. 2017, 17:16
Skvelé mesíčko toto mi robievala moja mamina keď som bola
a odteraz to budem variť ja mojim
ďakujem za pripomenutie receptíku a doporučujem aj ostatným
www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=915396







nahlásit

adriM
(upraveno)
21. 7. 2015, 9:30
@laskonka333
To jsem ráda, děkuji

nahlásit

anaba
(upraveno)
18. 7. 2015, 8:05
perfektní


nahlásit

Zazinka
(upraveno)
30. 5. 2014, 19:46
tak i já chválím dnes jsem dělala s coleslaw salátem a po 3 dnech naložení výborné
děkuji za recept

nahlásit
jitule28
(upraveno)
23. 7. 2013, 19:45
Chci vyzkoušet váš recept tak se chci zeptat jak dlouho opékáte k každé strany? Mám strach aby to nebylo tvrdé.
nahlásit

adriM
(upraveno)
26. 7. 2013, 13:33
@jitule28
Jituš naložené to je rychle, to poznáte až to je mírně dozlatova, cca 5 min. z každé.. Kdyžtak kousek vyzkoušejte a uvidíte.
nahlásit

lidare
(upraveno)
3. 4. 2013, 9:11





nahlásit
Chifka
(upraveno)
1. 4. 2013, 13:43
Dobrý den, recept vypadá moc lákavě. Jen by mě zajímalo jestli se ty vajíčka nezkazí když to bude 3 dny v ledničce. Děkuji.
nahlásit

adriM
(upraveno)
3. 4. 2013, 7:14
@Chifka
Miso, vzhledem k tomu, ze to tak delame pokazde (a nejen my), tak muzu napsat, ze nezkazi. V te kombinaci s cesnekem a korenim to je urcite trvanlivejsi.

nahlásit
Mee86
(upraveno)
13. 11. 2012, 15:29
Musím říct že tenhle recept jsem objevila u vás už před dvěma rokama, a nemůžu si ho vynachválit.
Dělám v létě na grilu, v zimě na pánvičce a i když se snažím ho "schovávat" víc dní, vždycky ho v ledničce někdo vyčuchá a už se smaží
Super nápad pro návštěvy.




nahlásit

adriM
(upraveno)
14. 11. 2012, 10:10
@Mee86
Jé Magdi, to jsem ráda, že má i u vás takový úspěch. A říkáte, že je to fajn i na grilu jo? To jsem ještě nezkoušela, asi kvůli těch vajíček, ale aspoň vím, že zkusit můžeme

nahlásit

sabuleh
(upraveno)
4. 7. 2012, 10:47
Recept jsem dělala opravdu výborné
,hned si ukládám do oblíbených.Měla jsem to naložené 4 dny a luxus
...



nahlásit

adriM
(upraveno)
7. 7. 2012, 23:30
@sabuleh
Sabi děkuji a nezdá se to, ale fakt čím déle je to naložené, tím je to lepší

nahlásit