(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Lískové vánoční hrudky
Potřebné ingredience
4 bílky, 28dkg mletých lískových ořechů, 28 dkg mletého cukru
Postup přípravy
Z bílků ušlehat tuhý snih,do něj lehce ručně vmíchat cukr a potom i mleté ořechy,na pečící papír lžičkou tvořit asi 3 cm od sebe malé hrudky,na každou hrudku nahoru dát ještě po jednom lískovém oříšku,pomalu sušit v troubě na 190C ! Lahodné,rozplývající u nás doma velmi žádané.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
aknelka01
(upraveno)
12. 12. 2010, 17:14
Babička Jiřinka
(upraveno)
16. 12. 2010, 14:48
@aknelka01
Paní Lenko mám inovaci na ty mé hrudky,pro příště už žádný vymazaný plech,ale dávat je na pečící papír,pak nechat úplně vychladnout at se dají dobře sundat,zkusila tak moje dcera a jsou lepší,pěkný den.
Babička Jiřinka
(upraveno)
13. 12. 2010, 22:24
@aknelka01
opravdu jste je udělala?Tojsem strašně ráda,že to někdo vyzkoušel,já je dělámkaždý rok ze dvou dávek a nezbyde ani drobeček,mám také výborný starý rodinný recept na linecké z vařených žloutků,tak jak se vykrojí zůstane vše,nic se nerozteče ani nezvětší tak pokud by byl zájem ráda prozradím. Jsem čerstvá penzistka, učím se na PC od dětí a vnuků teprve 10 dnů a tak jsem vám odpověd poslala 2krát,omluvte to,díky.
Babička Jiřinka
(upraveno)
13. 12. 2010, 22:24
@aknelka01
opravdu jste je udělala?Tojsem strašně ráda,že to někdo vyzkoušel,já je dělámkaždý rok ze dvou dávek a nezbyde ani drobeček,mám také výborný starý rodinný recept na linecké z vařených žloutků,tak jak se vykrojí zůstane vše,nic se nerozteče ani nezvětší tak pokud by byl zájem ráda prozradím.
katarina868
(upraveno)
10. 12. 2010, 14:03
ja som ich skusala asi pred tromi rokmi a uplne sa mi roztiekli pri pečení na placky. Neviete kde som mohla urobiť chybu? Sneh som vymiešala uplne dotuha
Babička Jiřinka
(upraveno)
12. 12. 2010, 17:50
@katarina868
Přidáváte do bílků než začnete šlehat sníh špetku soli? Taky ořechy mu sí být opravdu lískové,ne vlašské ty jsou na to mastné a musí být najemno namleté,jako strouhanka ne nasekané na hrubo a musí se to povést,peču už mnoho let a daří se,je to výborné i jako bezlepkové cukroví,dejte mi vědět jak se vám povedly,díky.
katarina868
(upraveno)
14. 12. 2010, 20:04
@Babička Jiřinka
Jiřinka, hrudky som pred chvilkou dopiekla,celkom sa mi vydarili, chutia výborne, bála som sa, ze budu velmi sladke ale su výborne. Dnes sa mi uz nechce, ale zajtra odfotim,a priložím, co sa mi podarilo
Babička Jiřinka
(upraveno)
14. 12. 2010, 21:38
@katarina868
To budu moc ráda,jsem čerstvě v důchodě a mám 10 dnů PC tak se učím od dětí a vnuků a potřebuji komunikovat a najet si na něco a někoho jiného,než jen s nimi at se trochu zdokonaluji v netu tak se nezlobte,že vás otravuji,mě se to líbí a mám velkou radost když mi někdo něco napíše,moc pěkný zítřejší den a budu se těšit.
katarina868
(upraveno)
15. 12. 2010, 21:03
@Babička Jiřinka
tak vam posielam foto, bala som sa, že sa mi hrudky rozlejú, tak som ich na prvý plech dávala do košíčkov a druhý plech som robila kopčeky, mne sa celkom páčia a hlavne veľmi dobre chutia a spotrebovala som zvyšné bielky Môžete pridať aj ten váš recept na linecké foto som vložila do hobby http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3318247
Babička Jiřinka
(upraveno)
15. 12. 2010, 12:45
@katarina868
Moc zdravím a posílám ten recept na linecké těsto z vařených žloutků : 15 dkg másla,25dkg polohrubé mouky,10 dkg mletý cukr,2 syrové žloutky,2 vařené žloutky nastrouhám na jemném struhadle,1 vanilkový cukr a nastrouhaná citronová kůra,vše zpracovat v těsto,nechat odpočinout tak hodinu v lednici a pak už jen klasika, rozválet a vykrajovat tvary,péct pomalu asi na 150C,HLÍDAT!!!!Každý kousek opravdu zůstane stejně velký jak je vykrojený,nerozteče se,nezvětší,máme xkrát vyzkoušeno v naší rodině,tak pak dejte vědět zda jste to pekla,hrudky vám moc chválím jsou fakt lahodné a vhodné i jako bezlepkové cukroví.
katarina868
(upraveno)
15. 12. 2010, 14:33
@Babička Jiřinka
ďakujem za receptík keď sa do nich pustím a vydaria sa poslem foto
Babička Jiřinka
(upraveno)
16. 12. 2010, 14:44
@katarina868
Katarínka moc vás zdravím a chci vám sdělit inovaci na moje lískové hrudky,včera je pekla má dcera a zkusila je péct na pečícím papíře a jsou tak o moc lepší jen je třeba je nechat na papíře úplně vychladnout at se dají dobře sundat,tak pro vaše příští pečení at víte,že nevymazávatplech,ale na papír,pěkný den a napište zda moje zpráva k vám dorazila
katarina868
(upraveno)
16. 12. 2010, 15:04
@Babička Jiřinka
sprava dorazila, ja som piekla tiez na peciacom papieri, davali sa dobre dole, lenze polovica je uz zjedena, prave sa chystam na tie vase linecke
Babička Jiřinka
(upraveno)
16. 12. 2010, 18:37
@katarina868
Moc zdravím a pečte,pečte naše linecké,určitě se vám podaří a snad budete i spokojená,však mi zase napište jak to dopadlo a zda chutnalo vaší rodince,hrudky schovejte někde do chladna,budou pak lahodně měkké a vláčné,u nás se taky po nich jen zapráší proto peču vždy ze dvou dávek!!!!!
katarina868
(upraveno)
17. 12. 2010, 17:50
@Babička Jiřinka
Jiřinka, linecke kolaciky su upecene, vykrajovala som rybičky a spajala černicovým džemom, výborne sa s cestom pracovalo, sú voňavé a chutné, takže Vam dakujem za skvele receptíky Manzel sa do nich pustil, este som ich len vytiahla z rury, rozvoniaval cely byt, tak ho to prilakalo