Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Medové kornoutky ( podle ID 8276 fordánek )

0.0
Medové kornoutky  ( podle  ID 8276 fordánek )

Potřebné ingredience

25 dkg. hl. mouky, 10 dkg moučk. cukru,10 dkg medu, 2 žloutky, 1 lžíce mléka, na špičku nože jedlé sody

Postup přípravy

Zpracujeme v těsto , rozválíme na úúúplně tenko , podsypáváme moukou , aby se nelepily , vykrojíme na požadované kolečka , já dělala průměr 6 cm , dáme na pečící papír a po 5 ks třeba dáme do trouby na 200°C . Až je některé z nich narůžovělé , podeberu ho v troubě nožem , obrátím rubovou stranou nahoru na otevřená dvířka trouby , položím kornoutek nebo obrácenou stranu vařečky a smotám. Málo upečený kornoutek nejde dobře podebrat a při smotávání pálí daleko víc než upečený správně . Smotaný kornoutek dávám do prázdného plechu a následující smotaný kornoutek dám do něj - aby se nerozmotávaly .
Plním vařeným sněhem těsně před vánoci a oba konce omočím v čokoládě. Pokud se těsto drolí po několika minutovém hnětení - těsto potřebuje chvilku než se spojí , poněvadž je spojen jen medem a ten potřebuje teplo rukou - přidejte lžičku medu navíc .


TĚSTO NEDĚLÁME DEN DOPŘEDU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jako třeba u perníčků nebo lineckého , můžeme ho dát na chvilku do lednice ale né si ho připravit den dopředu


SNÍH : ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí - 6 dkg džemu požadované chuti ( meruňka , jahoda ...) , 7 dkg moučkového cukru , 1 bílek . Sníh musí být na zkoušku teplý a držet tvar

vykrojené kolečka

na tenko vyválené

pečeme např.po 5 kolečkách

připravená čistá utěrka , široký nůž a kornoutek či vařečka

motáme .....

pálí to , ale stateččně motáme

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ponozka 26. 11. 2013, 18:57
(Y) (Y) (Y) (Ymusím říct letos jsem se rozhodla dělat i když už x let peču a nejen pro nás chtěla jsem nějakou změnu tak jsem dnes ráno udělala překvapilo mě že do těsta nepatří žádný tuk ,moc velká pochvala s těstem se pracovalo užásně když se dobře podsype není problém jen bych se chtěla zeptat jestli kornoutky zvlhnou ted je to totiž tvrdé ještě jsem neplnila
31423 30. 11. 2011, 23:30
Já jsem se taky dneska na ně vrhla,dělala jsem 2krát těsto a nevím,kde se stala chyba,ale těsto se mi strašně lepilo a nemluvě o tenkém vyválení, a to jsem dost podsypávala moukou a pořádně mi nešly ani stočit :´(No prostě první cukroví co dopadlo katastrofou,přitom bylo přesně vše podle receptu 8-|
Jeptiška 1. 12. 2011, 12:46
@31423 Opravdu netuším , jestliže jste dalaa správný poměr surovin čím by se to mohlo stát ............ těsto je krásně vláčné , jen na to rozvalování použiji minimum mouky - můžete vidět na obrázcích , že tam skoro žádná není . A to stáčení jste taky zkoušela , když vám nešlo udělat těsto ? (F) Nezadělávala jste si těsto např.den dopředu ????
smudlik18 22. 11. 2011, 16:06
Dobry den podle vaseho receptu jsem ty kornoutky delala a nepovedli se mi stocit furt se lamali.Tak nevim cim to mohlo byt.Chtela bych se zeptat jestli by sliobjednat u vas upeceny.Dekuji
Jeptiška (upraveno) 1. 12. 2011, 12:59
@smudlik18 pokud se lámali tak si to vysvětluji jedině tím , že jste je nestočila po vyndání z trouby rychle .........vyhazovala jste si je po jednom ? a potom hned stočit . Z trouby vytahuju prvně ty blíže u dvířek , aby nechladly . Na zakázku nepeču , omlouvám se , ale to by s toho poštou došel stejně šrot . Pokud byste byla někde od blíž , upekla bych je , ale poštou nee. (F) Nezadělávala jste si těsto např.den dopředu ???? to by bylo špatně , je v tom jedlá soda a ta by těsto znehodnotila bublinkama
kokšoza 12. 11. 2011, 21:50
Dokonalé, takový nějaký recept hledám už dlouho. Manžel hned dostal pokyny na výrobu kornoutku. Napíšu pak, jak se povedly. (Y)
Jeptiška 1. 12. 2011, 14:15
@kokšoza Těšíím se (F)
Ledura 8. 10. 2011, 17:24
(Y) (Y) (Y)
mettynka 13. 12. 2010, 22:20
Fajn recept, děti milují kupované kornoutky s růžovým sněhem, tohle asi bude podobné, že? Můžu se zeptat, jak děláte vařený sníh? Zkoušela jsem to jednou a moc se mi to nepovedlo, pořád se mi zdál řídký a pak po vychladnutí byl jak guma. Jak dlouho ho vaříte? Díky.
lase 14. 12. 2010, 7:22
@mettynka Marti, sníh musí dělat špičky a když obrátíte hrnec vzhůru nohama, tak se nesmí ani pohnout, tehdy je dobře ušlehaný. Já šlehám robotem a trvá mi to nejdéle 15minut, takže cca 10-15minut. :-)
Jeptiška 14. 12. 2010, 7:02
@mettynka Nevím jak dlouho , přesný čas neexistuje , (F) , recept na sníh jsem vložila do recptu (L)
jarkave 12. 12. 2010, 17:39
(Y) (Y) (Y) vypadá to úžasně taky vyzkouším (clamp) (clamp) (clamp)
Hyzule 10. 12. 2010, 9:15
Taky se na ně chystám a jsem zvědavá ,-) (F) (F) (clamp)
Jeptiška 10. 12. 2010, 11:14
@Hyzule (F) držím palečky ať se daří (F)
backa 9. 12. 2010, 17:54
Už jsem je taky dělala a jsou perfektní (Y)jak se naplní krémem tak hned krásně změknou (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie