Vepřové v kořeněné marinádě-mooc dekuji bibince
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g vepřového masa(já dělala z bůčku), 1 cibule, olej, instantní jíška(nebo solamyl). marináda : 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce koriandru, 1 lžička kurkumy(nebo kari), 1 lžička zázvoru, 1 lžička drceného kmínu, pepř, 1 lžíce octa, šťáva z půl(nebo celého citronu), 2 lžíce oleje, sůl.
Postup přípravy
Postup:
Všechny suroviny na marinádu promícháme a do ní vložíme maso, nakrájené na malé kousky, promícháme s marinádou a necháme přes noc, nejlépe 24 hodin v chladnu odpočívat. Pak si dáme na hlubší pánev olej, na něm osmahneme cibuli nakrájenou na měsíčky. Pak přidáme maso s marinádou, necháme ho prudce opéct, malinko zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou, dusíme do měkka a pak osolíme a ještě zalijeme vodou, pak buď zahustíme jíškou, nebo solamylem rozmíchaným v trošce vody.
Poznámka:
Recept je z mého psaného notesu odněkud opsaný- je to ostřejší, ale dobrý.
Všechny suroviny na marinádu promícháme a do ní vložíme maso, nakrájené na malé kousky, promícháme s marinádou a necháme přes noc, nejlépe 24 hodin v chladnu odpočívat. Pak si dáme na hlubší pánev olej, na něm osmahneme cibuli nakrájenou na měsíčky. Pak přidáme maso s marinádou, necháme ho prudce opéct, malinko zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou, dusíme do měkka a pak osolíme a ještě zalijeme vodou, pak buď zahustíme jíškou, nebo solamylem rozmíchaným v trošce vody.
Poznámka:
Recept je z mého psaného notesu odněkud opsaný- je to ostřejší, ale dobrý.
maso naložené na 24hod
oerstovat na pánvičce s cibulí
podlít vodou a dusit do měka-já nezahuštovala
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KáKá
(upraveno)
29. 1. 2011, 15:26
Tak tenhle recept už jsem podle Vás dělala,je vynikající