Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 97 návštěvníků)

KOSTKY s polevou obalované v moučkovém cukru a kokosu :o))

0.0
KOSTKY  s polevou obalované v moučkovém cukru a kokosu :o))

Potřebné ingredience

Na těsto :500 g hladké mouky, 300 g cukru moučka, 3 celá vejce, 150 g tuku, já dávám HERu, 1/4 l mléka, 1/2 prášku do pečiva, dávám ale celý, udělá to trochu bublinky, větší propíchnu během pečení špejlí, menší splasknou sami, při té polovině prášku z toho byla pidi placička a nebyly to pak kostky :o))) Na polevu : 250 g ztuženého tuku OMEGA, 50 g kakaa, 9 lžic rumu, kdo nemá rád, nebo pokud to bude i pro děti, může rum vynechat :o)) vůbec to nevadí Na obalení : strouhaný kokos a moučkový cukr, smíchat v poměru dle oka, tak půl na půl :o))

Postup přípravy

Těsto vypracovat klasicky, tzn. utřít žloutky s tukem a cukrem do zhoustnutí, přidávat mouku s práškem a přilévat mléko a na konec zašlehat sníh z bílků . Přiznám se, že jsem na toto líná, tudíž nahážu vše do mísy a ušlehám mixérem :o))) nedělám ani ten sníh :o) Těsto vylít do pekáče s okrajem na pečící papír, používám normální pelch do trouby, když vezmete menší pekáček, budou kosttky zbytečně vysoké a tudíž pak veliké :o) Upéct, vychladlé rokrájet na kostičky, napichovat a máčet do polevy a obalit v kokosu s cukrem.
Poleva : rozpusit tuk , do vlahého vmíchat kakao a rum, rum klidně až do více schladlého, jinak to začne bublat a poleva se srazí, hlavně nevařit!!! jen rozehřát.
Kostky pak dejte do úplného chladna uležet, poleva se vsákne a ztuhne, po přinesení do tepla jsou opravdu luxusní. Můžete ještě vylepšit. Ušlehat bez cukru smetanu ke šlehání a kostky si do ní namáčet, je to mňamka :o))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 20. 12. 2014, 8:07
(Y) (Y) (Y)
Myšškaa 19. 12. 2014, 22:44
Kostky si vybrala naše dcera,moc jí chutnají. (Y)Jen nevím,kde jsem udělala chybu,ale poleva mi stačila tak na polovinu plechu.Kostky mám větší,než jsou nafocené.Poradíte mi,prosím. Moc děkuji a přeji krásné vánoce
kristyte 10. 12. 2014, 20:34
(Y) (Y) (Y)
Irinka81 21. 12. 2011, 12:06
Děkuji, děkuji, děkuji, tenhle recept je super, včera jsem je dělala a doufám, že vydrží do Vánoc, musim je před sebou schovat :-) Přeji krásné Vánoce (stromecek)
krsovka 7. 12. 2011, 19:34
VÝBORNÝ (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
denny.kal 6. 12. 2011, 13:25
dnes upečeno je výborné děkujeme za recept (F)
Petra (Kája + Honzík 5. 12. 2011, 12:33
Olgo, díky za recept (F) kotky jsou výborné a v kombinaci s tou šlehačkou naprosto LUXUSNÍ (Y) (Y) (Y)
Dada34 4. 12. 2011, 19:04
(Y) (Y) (Y)
kaculda 4. 12. 2011, 18:56
Kostky upečené a jsou vynikající (L) (L) (L), část jsem obalovala v kokosu a čast v oříškách a oboji je moooc dobroučké ,-) ,-) ,-) Děkuji za super receptík (banky)
jeremy (upraveno) 6. 12. 2011, 15:48
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y)Tak jsem také vyzkoušela a včera upekla..ale myslím, že na můj plech 26x36cm by stačilo opravdu jen půl pytlíku prdopeče...já dala 3/4 pytlíku (ještě méně než psala autorka receptíku) a bylo to moc vysoké...zbyla mi ještě menší půlka nakrájených kostek ale poleva už došla :-( budu jí muset ještě přidělat...stalo se to ještě někomu jinému? Dala jsem 1 Omegu a 50g kakaa a 9 lžic rumu...vše podle receptíku a nezbylo...navíc si nemůžu pomoct, ale já v tom tu omegu tak nějak cítím víc, než by bylo záhodno (tedy alespon pro mně) tak zkusím 180g másla nebo Hery, 4 lžíce rumu,3lžíce horké vody, 200g moučk.cukru a 40g kakaa...to mám z jiného receptíku na jinou buchtu, ale myslím, že sem by se to hodilo, dám vědět, zdravím, Jarmila. (F)Jinak díky za tip, je to fakt rychlovka! :-)tak dámy, kostky s již zmiňovanou polevu jsou úúúžasnééé a na posyp použila pouze kokos a musím říct, že to je to pravé ořechové...a poznámka ! to včerejší uleželé cukrovíčko pouze z omegy je také vynikající !!! ale přece jen jí tam malilinko cítím...ale sto lidí sto chutí :-)
Atuna 30. 11. 2011, 9:39
(Y) (Y) (Y)ZKUSÍM (L) (L) (L)
Atuna 30. 11. 2011, 21:30
@Atuna |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)hotovo!!!!!vynikající |:o) |:o) |:o)děkuji za recept (andel) (andel) (andel)
Suskova 29. 11. 2011, 21:50
tohle delame už pár let a manželovy to pořád chutna takže letos budu delat taky (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
taba 29. 11. 2011, 20:47
Tak to musím vyzkoušet, vypadá báječně!! (Y)
Honzík a Adélka 20. 12. 2010, 14:16
Dneska jsem upekla a obalila a je to nejlepší cukroví co jsem kdy na mmb vyzkoušela, opravdu výbornéééééééééééééééééééééééééééé a moc moc děkuji za receptík (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Majkys75 17. 12. 2010, 14:53
Moc všem děkuji za milé komentíky (L)Někomu jsem už odepisovala mejlíkem, ale raději i zde napíšu odpově´d na častý dotaz, jak dlouho před vánoci péci, aby vydrželo ? Klidně můžete hodně brzo 3-4 týdny, je to totiž pečená a vcelku trvanlivá buchta, poleva je z Omegy, takže se na tom opravdu nemá co zkazit. Spíš hrozí, jako u nás, že vám to do vánoc rodina sní ,-)je výbornééééé (Y)
Zrušený účet 16. 12. 2010, 20:46
Děkuji za recept a musím pochválit (Y)Vynikající cukroví |:o)
honzulkat 15. 12. 2010, 17:25
(Y)děkuji za recept. (clamp)Vyzkoušela jsem vypadá to,že do Vánoc nevydrží (zajic) (zajic).Děti si je totiž zamilovali (child5) (child6) (child7).A asi začnem péct pravidelně.Díky (hello)
Anyes 14. 12. 2010, 15:31
Tak tohle miluju. Zrovna včera jsem dělala, ale s vychytávkou, kterou jsem našla tady na MMB. Koupím perník na strouhání, nakrájím na kostky a pak obaluju jako tady v návodu. Mňamka a bez práce. (Y) (Y) (Y)0
beranisko 13. 12. 2010, 10:15
Dobrý den, můžu se zeptat jak dhouho a na kolik stupnu to pecete?? dekuji
LianRay 11. 12. 2010, 16:30
Tyhle kostky dělá kamarádka během roku a jsou fakt výborné, ale vždycky jsou hned snědené. Vydrží i delší dobu měkoučké nebo je mám dělat až těsně před svátkama? díky :-$ *-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie