(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
... MASARYKOVO ...
Potřebné ingredience
300 g hladké mouky * 200 g másla // příp. stela // * 100 g cukru moučka * 1 žloutek * 1 lžíce kakaa * 170 g lískových ořechů * vanilkový cuk + moučkový cukr na obalení
Postup přípravy
... oříšky si na 1 hodinu namočíme do studené vody *** mouka + máslo + cukr + žloutek + kakao + již vylouhované a nasekané ořechy smícháme *** vše řádně promícháme *** vytvožíme válečky cca 2 cm v průměru *** zabalíme si je do igelitu a dáme odpočinout do ledničky *** poté nakrájíme kolečka nebo čtverečky a klademe na plech a pečeme - hlídáme *** horké obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanil. cukrem ***
*** mouka + máslo + cukr + žloutek + kakao + již vylouhované a nasekané ořechy smícháme *** vše řádně promícháme *** vytvožíme válečky cca 2 cm v průměru *** zabalíme si je do igelitu a dáme odpočinout do ledničky ***
*** nakrájíme kolečka nebo čtverečky a klademe na plech a pečeme - hlídáme ***
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
¨Bosorka
(upraveno)
8. 12. 2010, 18:10
Dnes jsem upekla a je to ňamka. Mám taková menší kolečka a vypadají docela dobře - hlavně, že je to dobré né
kopretin.a
(upraveno)
8. 12. 2010, 17:20
no asi to bude dobré...ale vypadá to tak nějak nevzhledně, jako kdyby to někdo vytáhl po svátcích ze dna škatule ono se to blbě krájí nebo jak?
annaz
(upraveno)
8. 12. 2010, 21:31
@kopretin.a
NO ) BLBĚ SE TO KRÁJÍ DÍKY TĚM OŘÍŠKŮM - NEJSOU MLETÉ, ALE NASEKANÉ !
dapa7
(upraveno)
8. 12. 2010, 17:27
Dělám bez kakaa. Je to moje nejoblíběnější cukroví. Ořechy vlašské, vcelku - nesekám, na pár hodin nebo přes noc namočit do studené vody. Těsto rozdělím do několika válečků, nechám ztuhnout, krásně se pak krájí na úhledná kolečka, ořechy jdou moc pěkně krájet. Přimlouvám se za rozhodné použití másla, jakýkoliv jiný tuk chuť zkazí.
BERAS
(upraveno)
8. 12. 2010, 16:52
Taky dělám ale bez kakaa .Peču ho už pár let a loni jsem ho zkusila místo másla dát heru a nebylo to ono .Máslo je nejlepší
Eillee
(upraveno)
16. 12. 2010, 14:07
@BERAS
Já zase po loňsku nedám dopustit na Heru! Loni jsem Masarykovo a pár jiných druhů pekla z másla a do Vánoc se zkazilo (a to bylo v bedně venku za oknem). Letos peču vše z Hery a Stelly - podle toho, co zrovna mají v akci), cukroví chutná naprosto stejně a vydrží dobré do ledna .
annaz
(upraveno)
8. 12. 2010, 21:32
@BERAS
JO, JO, HERA NENÍ DOBRÁ - ANI STELA ! MÁSLO !!!
jan.ik24
(upraveno)
7. 12. 2010, 12:41
super taky dělám,ale bez kakaa a nechávám ořechy máčet v rumu přes celou noc ,ale je to výborné
Koblížci
(upraveno)
8. 12. 2010, 17:30
@jan.ik24
A já s kakaem, vlašáky nesekám a namáčím 24hod v rumu!! Úžasné!! Dělám kolečka a krájí se skvěle!!
okurka555
(upraveno)
7. 12. 2010, 8:36
Dělám s vlašskými - namáčím 2 hodiny, nasekám jen nahrubo a bez kakaa. Z těsta udělám válečky a nechám ztuhnout do druhého dne v ledničce ve folii. Druhý den nakrájím kolečka (ostrým nožem to jde výborně) a peču. Rychlé a vynikající!
100ml
(upraveno)
7. 12. 2010, 7:36
V nedeli jsem delala vase cukrovi a je vyborny,rychle a jednoduche,dala jsem ochutnat sousedce-kamaradce a hned ho vcera taky delala dekujem za inspiraci(´ ´)