(recept
si oblíbilo 42 návštěvníků)
Smetanové cukroví - levné, rychlé, jednoduché a vynikající!!!
Potřebné ingredience
200g hladké mouky- 200g másla- 180ml 30% smetany -vanilkový cukr na obalení
Postup přípravy
Všechny přísady kromě vanilkového cukru smícháme dohromady a utvoříme těsto. To necháme chvíli v lednici odpočinout. Pak ho rozválíme a vykrajujeme libovolné tvary. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů a asi v polovině pečení ubereme na 150 stupńů.
Ještě teplé obalujeme ve vanilkovém cukru.
Ještě teplé obalujeme ve vanilkovém cukru.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zuy
(upraveno)
10. 12. 2010, 13:50
Tak nevím ,chuťově výborné ,ale těsto jak žvýkačka o vykrajování nemohla být ani řeč. Nakonec jsem to nakrájela nožem.Děláte to těsto robotem? Jinak nevím ,proč?
nahlásit
Marci75
(upraveno)
10. 12. 2010, 17:06
@zuy
V lednici nechte odležet přes noc. Z těsta pak vždy odkrojte kousek na vyválení a zbytek nehte v lednici. V mém receptu je jen polovina másla . Možná je to tím
nahlásit
luca - puca
(upraveno)
10. 12. 2010, 14:31
@zuy
Jinak robot nemám, dělala jsem růčo strůčo
nahlásit
luca - puca
(upraveno)
10. 12. 2010, 14:30
@zuy
Zuzko, nejlepší je nechat v lednici déle, já nechávala tak asi 4 hodinky....ono to těsto více zatuhne a pak hodně, hodně, hodně podsypávat hladkou moukou při válení. Vykrajovat jde pak dobře.
nahlásit
Marci75
(upraveno)
8. 12. 2010, 20:14
Také mám ráda - a i když je obalené v cukru, není tak sladké a je křehoučké. Lucko, píšete, že děláte libovolné tvary. Tak já doplním svou zkušenost - lepší jsou malé a jednoduché tvary - jednozobky "šup do pusy" Tradičně dělám malá kolečka uprostřed vykrojená.
nahlásit
luca - puca
(upraveno)
8. 12. 2010, 21:04
@Marci75
Marcel, máte pravdu. Nejlepší jsou drobné tvary. My letos dělali srdíčka a slzičky
nahlásit
Scrapbook na míru
(upraveno)
8. 12. 2010, 18:03
Děkuji za inspiraci, vyzkoušíme
nahlásit
luca - puca
(upraveno)
8. 12. 2010, 19:59
@Scrapbook na míru
nahlásit
MUMUNKA
(upraveno)
8. 12. 2010, 14:31
Také pečeme každoročně již několik let a je výborné A dává se sladká smetana nebo-li na šlehání.
nahlásit
luca - puca
(upraveno)
8. 12. 2010, 14:53
@MUMUNKA
Milá Veru, my jsme na tom stejně Musím říct, že jsem je letos pekla i s 30% a taky pohodě, takže je to asi jedno Krásné svátky
nahlásit
namop
(upraveno)
8. 12. 2010, 9:12
Luci, do receptu patří zakysaná smetana či smetana ke šlehání? Moc díky za info.
nahlásit
luca - puca
(upraveno)
8. 12. 2010, 14:55
@namop
Jani, to mě nenapadlo napsat Hned napravim!!!!! Já dělala s 30% smetanou, ale půjde to určitě i s 12%
nahlásit
Marci75
(upraveno)
8. 12. 2010, 20:15
@luca - puca
Myslím, že 30% bude chuťově lepší, s jinou to nedělám
nahlásit
jorkšírek
(upraveno)
8. 12. 2010, 9:01
Také dělám každý rok, je to opravdu a jako první je hned pryč
nahlásit
luca - puca
(upraveno)
8. 12. 2010, 14:54
@jorkšírek
Přesně tak, u nás taky
nahlásit
Honya
(upraveno)
7. 12. 2010, 21:52
Již jsem vyzkoušela a už jsem dnes dělala třetí várku díky
nahlásit
luca - puca
(upraveno)
8. 12. 2010, 14:54
@Honya
Tak to jsem moc ráda, že chutnají!!!!! Krásné svátky
nahlásit