(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Měkoučké perníčky 2010
Potřebné ingredience
Tento recept není můj, mám tady od maminky na MMB - Lucie M. (jusinka) ID 100062: 400 g hladké mouky (dala jsem napůl s tmavou chlebovou žitnou), 85 g Hery, 2 vejce, 130 g cukru, 3 lžíce tekutého medu, 1 lžička jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření, 2 lžičky kakaa na vaření
Postup přípravy
Vše smícháme, vypracujeme těsto, dáme odležet, vyvalujeme mezi mirkotenovými sáčky (už nepodsypávejte, perníky by byly tvrdé), vykrájíme, upečeme, pomašlujeme vajíčkem, zdobíme. Jsou opravdu luxusní, recept jsem našla loni a peču i průběžně behem roku a hned jsou všechny pryč.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Domousek 2011
(upraveno)
11. 11. 2011, 21:05
Takže až po upečení potřu vajíčkem? A prosím, jak dlouho a na kolik stupňů pečete? A tedy ještě v horkovzdušné....? Předem děkuji
Mikleska
(upraveno)
29. 11. 2011, 12:59
@Domousek 2011
Ano po upečení, peču v horkovzduchu na 200 a od oka, nepeču na minuty, až jsou kraje tmavší
babuleEva
(upraveno)
6. 12. 2010, 22:28
Jak dlouho necháváte odležet? Já zpracovávám těsto po dvou dnech. Určitě vyzkouším, vyvalování mezi mikrotenem se mě líbí.
Mikleska
(upraveno)
6. 12. 2010, 23:15
@babuleEva
Evi, tyto jsem nechala odležet asi 3 hodinky a ani nebylo těsto v lednici, jen na vále zakryté sáčkem . Těsto má tendenci se lepit, ale mezi sáčky super.
čuza
(upraveno)
6. 12. 2010, 19:11
ráno jdu na ně.....
Mikleska
(upraveno)
6. 12. 2010, 23:16
@čuza
Tak ať se povedou, pak písněte, dneska jsem je nazdobila a musím je schovat...děti s taťkou baští jako kudlanky