(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Čokoládové sirky
Potřebné ingredience
150g hl. mouky, 120g cukru, 115g másla, 25g kvalitního kakaa, 1 vejce, špetka soli. Na zdobení:tmavou čokoládovou polevu a bílou čokoládovou polevu
Postup přípravy
Změklé máslo vyšléháme s cuktem, do kterého vmícháme vejce. Mouku prosijeme a promícháme s kakaem a solí. Prosátou moku po částech vmícháme do másla a připravíme těsto které necháme 1 hod. odležet v lednici. Vychlazené těsto rozválíme na plát a vykrájíme z něj malé tyčinky (já je vyválím proužky, které na krájím na tyčinky) Pečeme na 180 asi 8 min. Po vychladnutí namáčíme do tmavé čokolády a po zatuhnuti jeden konec namočíme do bílé čokolády.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé