Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Zdobené perníčky

0.0
Zdobené perníčky

Potřebné ingredience

400g hladké mouky, 120g medu (tak 4-5 polévkových lžic), 160g moučkového cukru, 60g tuku (dávala jsem Heru), 2 celá vejce, 1 kávová lžička perníkového koření (tlučený badyán, skořice, anýz, hřebíček, fenykl, muškátový květ), 1/2 lžičky jedlé sody, z 1/2 citronu strouhaná kůra

Postup přípravy

Mouku a cukr prosijeme na vál, vytvoříme důlek, přidáme nahřátý med, vejce, citronovou kůru, koření, jedlou sodu. Vypracujeme těsto a necháme nejméně 6hodin odpočívat - raději přes noc.
Pak těsto vyválíme na plát silný asi 5mm. Vykrájíme z něho různé drobné ozdobné tvary a dáme péci na plech vyložený pečicím papírem. Troubu si předehřejeme na 200°C, jakmile dáme do trouby perníčky, tak teplotu trouby snížíme na 150°C. Těsně před dopečením perníčky vytáhneme a potřeme rozšlehaným vejcem, aby bylo krásně lesklé a hladké na povrchu :-) Upečené perníčky přendáme z plechu na rovnou podložku. Po vychladnutí poléváme čokoládovou polevou a zdobíme bílkovou polevou stříkanou z kornoutku. Dá se zdobit i čokoládou, mandlemi apod.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

martinato 5. 12. 2010, 11:36
Dobrý den, dnes se chystám na perníčky, mám hodně podobný recept, jen je tam ještě lžička kakaa, a možnost napůl hladká pšeničká a žitná (pak bez kakaa).
Diochi 5. 12. 2010, 21:36
@martinato Júúúúúúúúúú, taky jsem dělala jeden receptík s kakaem, ale chtěla jsem vyzkoušet i tento....a tento se mi osvědčil více |:o) A co se týče mouky, tak jsem také o tom četla, že se to takto udělat - a je to pak více zdravější [A] [A] [A] [A] Přejeme Vám krásné sníčky :-) (L) (L) (L)
martinato 7. 12. 2010, 20:59
@Diochi ta trocha kakaa tam není snad ani poznat :-), díky za receptík, už mám i nazdobeno (L).... klidný předvánoční čas a vydařené pečení (andel)
Diochi 12. 12. 2010, 18:32
@martinato No vidíte :-) Jsem moc ráda, že se Vám perníčky povedly, že už máte i nazdobeno a tak už jen koukejte na telku a těšte se na vánoční stromeček po boku svojí rodiny (Y) |:o) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie