(recept
si oblíbilo 357 návštěvníků)
Bílková poleva na perníčky jednoduchá
Potřebné ingredience
1 bílek, 15-20 dkg moučkového cukru, 1 kávová lžička citronové šťávy ( může být koupená citronka)
Postup přípravy
Moučkový cukr přesát přes jemné sítko aspoň 2x, přidáme jeden bílek a lžičku citr. šťávy a třeme asi 15-20 minut do tuha ručně. Množství cukru záleží na velikosti vajíčka a množství bílku v něm. Proto dejte napřed jen 15 dkg cukru a pak podle potřeby přidejte zbylých 5dkg a pořádně ještě vymíchejte dohladka.
Správnou hustotu poznáte, když párátkem naberete trochu polevy a kápnete třeba na linku, když drží tvar tečky a neroztéká se, je poleva akorát. Máte-li polevu moc hustou zřeďte trošičkou citr. šťávy.
Množství z jednoho bílku stačí na jednu celou chaloupku a pár perníčků nebo na 5-6 plechů perníčků, podle toho jak hustě zdobíte.
Polevu na perníčcích nechte pořádně zatvrdnout a pak zabalte do igelitu a dejte do chladna, můžete přidat rozkrojené jablíčko, aby byli vláčné.
Správnou hustotu poznáte, když párátkem naberete trochu polevy a kápnete třeba na linku, když drží tvar tečky a neroztéká se, je poleva akorát. Máte-li polevu moc hustou zřeďte trošičkou citr. šťávy.
Množství z jednoho bílku stačí na jednu celou chaloupku a pár perníčků nebo na 5-6 plechů perníčků, podle toho jak hustě zdobíte.
Polevu na perníčcích nechte pořádně zatvrdnout a pak zabalte do igelitu a dejte do chladna, můžete přidat rozkrojené jablíčko, aby byli vláčné.
Zdobeno touto polevou
Taky tato poleva
Také zdobené touto polevou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jituneli
(upraveno)
15. 12. 2020, 21:56
Krásně se s ní pracovalo, perníčky nás bavily zdobit celou rodinu. Děkujeme.
xhoumi
(upraveno)
14. 1. 2019, 14:28
Dobrý den, můžu se zeptat když budu chtít barevnou polevu, jakou přidáváte barvu? Máte nějaké osvědčené?
Renča50
(upraveno)
16. 1. 2019, 21:57
@xhoumi
Pokud můžu poradit Já přidávám na špičku nože potravinářskou barvu(koupíte v drogerii),vyberete si jaká se Vám bude líbit, dělám více barev,dám si bílou polevu do misek a míchám barvy,někdy i 6, nebo smíchám červenou s modrou, vznikne fialová, apod.Když dáte méně barvy máte světlejší odstín, je to i chutnější, než moc tmavá.
Lenuška1
(upraveno)
21. 12. 2016, 21:45
littlenail
(upraveno)
22. 11. 2015, 18:28
Doporučuji zkusit Královskou glazurou. Ale nic proti bilkum také jsem tak ještě predloni zdobila.
P.A.V.L.A
(upraveno)
22. 11. 2015, 14:11
bububububu
(upraveno)
22. 11. 2015, 10:15
Chci se zeptat, proč nemůžu šlehat ručním šlehačem?
monky3
(upraveno)
22. 11. 2015, 18:40
@bububububu
Ahoj, měla bys z ní ušlehaný sníh a ta je lepkavá, tato míchaná hned tuhne
DENY37
(upraveno)
21. 11. 2015, 16:16
Poleva je naprosto uzasna!dekuji za receptik!
HankaZiz
(upraveno)
29. 3. 2015, 14:04
Viko
(upraveno)
27. 3. 2015, 16:23
Také tak dělám,ale ještě přidávám solymyl nebo vanilkový pudink,jinak je super
Tyls
(upraveno)
23. 12. 2013, 17:42
ililina
(upraveno)
8. 12. 2013, 16:42
S polevou se super pracovalo
Pipieli
(upraveno)
8. 11. 2013, 16:22
Dobrý den, máte to nádherné a díky za recept...jdu na to
jeremy
(upraveno)
25. 10. 2013, 10:50
Luu30
(upraveno)
21. 12. 2012, 10:57
Dobrý den, Váš recept jsem použila a navíc (podle babiček) jsem tam přidala lžičku škrobu a paráda ! Lucka
Rozinka13
(upraveno)
5. 4. 2012, 9:52
Ahoj mám v pátek narozeniny v úterý mám oslavuHannah Montaana a dddddddddddd.
sburicova
(upraveno)
6. 4. 2012, 0:20
@Rozinka13
Tak všechno nejlepší
nikkanikka
(upraveno)
19. 12. 2011, 17:55
dobrý večer, chci se zeptat, třela jsem 20min a ozdobila a poleva se mi pořád lepí, co jsem udělala špatně??děkuji Veronika.
sburicova
(upraveno)
20. 12. 2011, 18:18
@nikkanikka
Dobrý večer, popravdě netuším, co se mohlo stát, jestli jste dodržela množství, tak by měla za chvíli uschnout a nelepit, možná jste dala moc citr. šťávy, jinak opravdu nevím , zatím se mi to nestalo
jsemjaniska
(upraveno)
16. 12. 2011, 9:14
vyzkoušenoa a super
Likovka
(upraveno)
9. 12. 2011, 18:20
Poleva je super , dělala jsem jí poprvé, povedla se, za chvíli na perníčkách pěkně ztuhla. Děkuji za bezva receptík.
jonca
(upraveno)
4. 12. 2011, 19:32
Prosila bych mám dotaz ..bílky se mají nejdřív ušlehat a pak do ušlehaného bílku přidat cukr..??Děkuji.
sburicova
(upraveno)
5. 12. 2011, 18:19
@jonca
Ne ne, do nevyšlehaného bílku dejte cukr a citr. šťávu a ručně míchejte dohusta
b1eruska
(upraveno)
2. 12. 2011, 17:35
to je nádhera