(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
KVASNICOVÉ CUKROVÍ - TETY KVĚTY
Potřebné ingredience
400g hladké mouky,3 lžíce mléka,1 lžíce moučkového cukru,20 g kvasnic (čerstvé),1 smetol nebo (STELA)!!!!
Postup přípravy
Ze všech přísad vypracujeme těsto,které dáme na 1 hod. uležet do lednice.Poté vykrajujeme a dáváme na plech vyloženým papírem na pečení.Pečeme na 180°C.
Ještě teplé obalujeme v moučkovém + vanilkovém cukru.
OPRAVDU VYNIKAJÍCÍ CUKROVÍ NEJEN NA VÁNOCE - DĚTI HO ZBOŽŇUJÍ !!!!!!
Ještě teplé obalujeme v moučkovém + vanilkovém cukru.
OPRAVDU VYNIKAJÍCÍ CUKROVÍ NEJEN NA VÁNOCE - DĚTI HO ZBOŽŇUJÍ !!!!!!
Vykrajujeme různé tvary.
Pečeme při 180°C.
Ještě teplé obalujeme v cukru!
Hotovo a můžem jíst!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
xvendik
(upraveno)
5. 4. 2012, 21:08
Vypadají dobře
Baudynka
(upraveno)
15. 12. 2010, 23:39
Hani, dnes jsem zkoušela a je moc dobré... a hlavně není moc sladké.. . Pro obměnu jsem zkusila obalit i v moč. cukru s skořicovým cukříkem a taky je to mňamka . To jen aby jsme neměli tolik toho světlého . Děkujeme za receptík
Ibisek
(upraveno)
19. 12. 2010, 19:59
@Baudynka
Bezva nápad,skořici máme moc rádi. To musím také zkusit. Andrejko já Vám děkuji za inspiraci.
jazumi
(upraveno)
14. 12. 2010, 20:13
vynikající- mňammmmmm ...jen jsem si myslela,že nabudou -tak jsem první várku dávala zbytečně daleko od sebe -není třeba,pro ty co budou teprve péct- na plech můžete dávat "nahusto" jedno vedle druhého . Díky za recept
Ibisek
(upraveno)
15. 12. 2010, 9:37
@jazumi
Jani,jsem ráda,že Vám chutná!
MB1710
(upraveno)
13. 12. 2010, 18:38
zítra vyzkouším vypadá dobře
Ibisek
(upraveno)
14. 12. 2010, 17:32
@MB1710
Lucie-Anna
(upraveno)
13. 12. 2010, 14:30
O víkendu jsem vyzkoušela a cukroví je i podle mého vynikající! A když to řekne on, který jí jen dva druhy vánočního cukroví a ostatní jeho jedlá jídla by se dala spočítat na prstech jedné ruky, tak to už je prosím pro Vás veliká poklona! Bohužel nemohu říci, jaké je cukroví po odležení, neboť bylo druhý den všechno pryč... Příští víkend peču zase!
Ibisek
(upraveno)
13. 12. 2010, 18:36
@Lucie-Anna
Luci ,mooc děkuji za poklonu škoda ,že jsem ten recept nevymyslela. Ale moc si toho vážím a jsem ráda,že Vašemu a snad i Vám chutná!! Přeji hezké svátky
thom
(upraveno)
10. 12. 2010, 16:55
Prosím vás potřebuji radu - mohu použít Heru? Mám nakoupenou zásobu, tak se mi nechce shánět něco jiného
Ibisek
(upraveno)
10. 12. 2010, 19:48
@thom
Moje teta od které tento recept mám mě zdůrazňovala ,že Stela je nejlepší a tak to peči jen z toho, prý z Hery to není ono. Asi to jde,ale není to ono.Pokud to budete zkoušet z Hery tak prosím písněte jak se zadařilo.
thom
(upraveno)
10. 12. 2010, 20:47
@Ibisek
Těsto z Hery je v lednici a po upečení napíši, ajk to dopadlo Jen ale nebudu mít srovnání s tou Stelou
Ibisek
(upraveno)
10. 12. 2010, 23:20
@thom
Pokud se povede a bude dobré,tak aspoň mě a snad i jiným maminkám to pomůže. Teta mě odrazovala od Hery a tak jsem to nikdy neprubla,pokud bude cukroví dobré,tak to občas upeču i s tou Herou tu mám doma stále. Tak pak prosím písněte!!
* AĎULKA *
(upraveno)
9. 12. 2010, 22:18
Ted sem ho akorát dopekla je opravdu úžasný výborný díky .............
Ibisek
(upraveno)
10. 12. 2010, 10:07
@* AĎULKA *
Jsem mooooc ráda,že chutná! Přeji hezké Vánoce
andol
(upraveno)
9. 12. 2010, 11:05
díky hned vyzkouším
Ibisek
(upraveno)
9. 12. 2010, 21:53
@andol
bloncka32
(upraveno)
7. 12. 2010, 17:42
Toto cukrovíčko je musím upíct novou várku dětem moc pěkné Ivet a
Ibisek
(upraveno)
7. 12. 2010, 20:08
@bloncka32
Ivetko,jsem ráda že chutná. A přeji Vám pěkné svátky.
lussis
(upraveno)
5. 12. 2010, 20:31
Prosím, jakou to má chuť? Není to moc cítit těma kvasnicema? Neumím si to moc představit... Akyne to potom v troubě? Lucka.
Ibisek
(upraveno)
6. 12. 2010, 9:31
@lussis
Luci,kvasnicema to cítit není a v troubě při pečení to trochu povyskočí. Nemusíte se bát je opravdu dobré.
lussis
(upraveno)
6. 12. 2010, 9:35
@Ibisek
Dobře, tak já teda zkusím, dám vám vědět, jaký to mělo úspěch, tak zatím Lucka.
lussis
(upraveno)
6. 12. 2010, 19:16
@lussis
Tak jsem udělala z půlky dávky a je moc dobré, křehoučké, děkuji za receptík, Lucka. Krásné Vánoce
Ibisek
(upraveno)
6. 12. 2010, 21:13
@lussis
Luci,jsem moc ráda že chutná.
zanitah
(upraveno)
3. 12. 2010, 21:26
To nenecháte kvasnice vzkynout? A co tuk, rozpuštěný? Děkuji
Ibisek
(upraveno)
4. 12. 2010, 9:38
@zanitah
Romanko,kvasnice nenechávám vykynout hned je zapracuji do těsta. Máslo nechám jen změknout,nebo ho nastrouhám na struhadle (na tý nejhrubší straně),poté se nejlépe zapracuje s moukou..... Máslo nerozpouštím a ani kvásek nedělám, jen to celé zpracuji do těsta.
Lucie-Anna
(upraveno)
3. 12. 2010, 14:45
Chtěla bych vyzkoušet - jak dlouho před Vánoci ho děláte - musí se nechat uležet nebo ho lze jíst ihned? A jak dlouho vydrží (tedy pokud se neujídá). A droždí používáte čerstvé nebo sušené? Děkuji za rady...
Ibisek
(upraveno)
3. 12. 2010, 19:29
@Lucie-Anna
Luci,já už ho mám napečené a dá se jíst hned,droždí používám jenom čerstvé a vydrží i přes měsíc. Peču ho dětem i během roku.
Lucie-Anna
(upraveno)
6. 12. 2010, 10:13
@Ibisek
Děkuji za info - určitě vyzkouším - máme v rodině také jednu "tetu Květu", takže i název si ponechám!
Ibisek
(upraveno)
10. 12. 2010, 13:58
@Lucie-Anna
fojaa
(upraveno)
3. 12. 2010, 14:37
Ibisek
(upraveno)
3. 12. 2010, 19:29
@fojaa
marky18
(upraveno)
2. 12. 2010, 0:48
To zní dobře!!! Díky za tip !! Markéta D
Ibisek
(upraveno)
2. 12. 2010, 7:03
@marky18
Markétko,není zač.
Dandulee
(upraveno)
1. 12. 2010, 21:55
Vypadá lákavě ,jak zaděláváte to těsto?Uděláte kvásek,nebo jen tak všechno dohromady?Díky
Ibisek
(upraveno)
2. 12. 2010, 7:02
@Dandulee
Ilonko,jen tak všechno dohromady.