Posvícenské hnětinky - šlehané - NA PŘÁNÍ
Potřebné ingredience
Z jedné dávky je možno uděláme 38 hnětinek.Pokud je více naplníme a jsou vyšší tak o trošku míń. Přísady: 1kg másla (může být i hera -já dávám někdy půl hery a půl másla) 1kg polohrubé mouky(může se z toho ubrat a nahradit 1/4 hlad.mouky-já dělám jen z pol.) 1kg moučkového cukru, 16 vajec,8 bílků, 1-2ks 30% šlehačky, 2 vanilkové cukry, 1dcl rumu - já dávám o trochu víc a 3/4-1prášek do pečiva.Trošinku nechám v pytlíčku.
Postup přípravy
Polevy: bílá - moučkový cukr,voda,rum
bílá citronová - moučkový cukr,voda,citron
kakaová - kakao,moučkový cukr,voda,rum
čokoládová- ztužený tuk,moučkový cukr,hořká čokoláda
malinová či jahodová-moučkový cukr a trošku vody -procezená štáva z ovoce - tu děláme v létě když je jen tak dětem upeču a máme doma čerstvé jahody či maliny.
Další hnetinky děláme doma z klasického lineckého těsta.Uděláme trošku vyšší.Vykrajuji formou na hnětinky či skleničkou a nazdobíme polevou dle postupu.Lze posypat i kokosem s moučkou a dozdobit.Opět zaleží na vašich chutí a fantazii.
Dají se zdobit jakoliv.S lentilkami chutnají snad úplně všem.
dětičky to moc baví
Zde jsem našla ještě fotečku kdy nebyl synek na světě.Jsou tam jak šlehané hnětinky tak i linecké.
toto jsou vykrajované z lineckého těsta.Sańdruška byla velký pomocníček.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé