(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
italské Dýňové rizoto (klasický recept s dlouholetou tradicí..)
Potřebné ingredience
kousek dýně,asi 300-500g,1 cibule,zel.vývar,1/2 sklenice bílého vína,100g másla,400g rýže,100g strouhaného sýra-parmiggiano nebo grana padano,gran moravia,sůl
Postup přípravy
očistíme dýni a nakrájíme na malé kostky,dáme vařit do zel.vývaru jakmile je dýně uavřená a mekká,rozmixujeme vše v mixeru,na 50g másla osmahneme cibuli,jakmile zesklovatí,přidáme rýží a zalijeme vínem,přilijeme vývar,rozmixovanou dýni a vaříme zvolna rýži,často mícháme,do rýže postupně přilíváme vývar,vaříme do zmeknutí rýže asi 20minut,odpaří se vývar.............před podáváním ješte do horkého rizota přidáme 50g másla a strouhaný sýr (pro ješte lepší chut můžeme přidat trochu smesi z dýně až ke konci..........ihned podáváme.............
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vratucha
(upraveno)
30. 11. 2010, 20:34
Super nápad, jak dostat do dcery dýni. My děláme takovéhle rizoto, ale s kousky dýně a to sabotuje
sharpeiaia
(upraveno)
16. 2. 2011, 19:43
@Vratucha
a co nějaký dýnový koláč?dělám taky dýňovou plévku,je hustá neco jako omáčka a chutove výtečná,ikdyž dětěm asi moc chutnat nebude..