(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
Krém z pařížské šlehačky - velmi rychlý způsob
Potřebné ingredience
1 pařížskou šlehačku, 1 kakaový pudink bez vaření, 1 ztuhovač šlehačky, 100 ml. vaječného koňaku a vanilk. cukr
Postup přípravy
Našla jsem tenhle krém v Babicových dobrotách a je fakt úžesný - proto doporučuji !!!!!
Do misky, která má i víčko nalijeme pařížskou šlehačku, do toho nalijeme 100 ml vaječného koňaku, posypeme kakaovým pudinkem bez vaření a jedním ztuhovačem šlehačky. Má tam být i vanilkový cukr, ale trochu křoupe v zubech - raději bych dala trochu prosátého moučkového cukru. Zavřeme víko a protřepeme. Je to velmi rychlé. Odejmete víko a ještě promíchnete a je to hotové.
Do misky, která má i víčko nalijeme pařížskou šlehačku, do toho nalijeme 100 ml vaječného koňaku, posypeme kakaovým pudinkem bez vaření a jedním ztuhovačem šlehačky. Má tam být i vanilkový cukr, ale trochu křoupe v zubech - raději bych dala trochu prosátého moučkového cukru. Zavřeme víko a protřepeme. Je to velmi rychlé. Odejmete víko a ještě promíchnete a je to hotové.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150112/17/b25328-1421081791.jpg)
kopretin.a
(upraveno)
1. 12. 2010, 8:07
pařížská šlehačka je nejlepší jen tak
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/111013/22/b36848-1318536465.jpg)
miriam07
(upraveno)
30. 11. 2010, 17:38
jejda - tak to bych se teda velmi obávala té práškové chuti, kterou někdy cítím, i když to povařím jen krátko
![:^)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/3.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/140319/16/b159695-1395242507.jpg)
ZabkaZacka
(upraveno)
1. 12. 2010, 8:18
@miriam07
právě - jedná se o puding bez vaření, takže tam ta prášková příchuť není - už jsem taky několik příchutí vyzkoušela, a je fakt poměrně dobrý...
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130209/20/b147-1360439558.jpg)
Lionka
(upraveno)
30. 11. 2010, 17:39
@miriam07
jaké práškové chuti?
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100317/12/b288663-1268824996.jpg)
PavliBP
(upraveno)
30. 11. 2010, 17:36
Babicu moc nemusím, ale tenhle recept vypadá dobře
, asi brzy vyzkouším na nějaké roládě
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/141106/11/b66505-1415268899.jpg)
Přívětice
(upraveno)
1. 12. 2010, 7:57
@PavliBP
Pavlí zdravím, je to sice z Babic. dobrot, ale dělala to tam jedna paní. Ještě jsem zjistila, že když se zašlehá máslo je to - řekla bych lepší. Zdravím M.H.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150603/19/b222118-1433352243.jpg)
plamenek
(upraveno)
1. 12. 2010, 8:05
@Přívětice
Taky nemám ráda ty polotovary(instantní pudinky).To je takovej rozdíl,jako doma dělaný vaječný koňak ze žloutků a kupovaný(kolem žloutků to jen proběhlo,a je tam samé barvivo,modifik.škroby a jiné nechutnosti).
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/141106/11/b66505-1415268899.jpg)
Přívětice
(upraveno)
1. 12. 2010, 8:52
@plamenek
To je asi pravda, že vše rychlé je nějak poznamenáno, ale když není čas a chcete něco rychle udělat, je to bezva. Když dělám dortíky, tak dělám pouze z másla a kvalitních surovin. Jak říkám, když není čas - je to dobré.