(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
LINECKÉ TĚSTO - pro alergiky s intolerancí na bílk.kravského mléka a vejce
Potřebné ingredience
500 dkg hladké bio mouky 120 dkg cukru moučky 250 dkg Palmarinu pokojové teploty (snad jediný druh na trhu bez mléčných přísad) 2 bio vanilkové cukry (ne vanilínové) voda (dle mouky pro správnou konzistenci) 1 lžička maizeny kůra z jednoho bio citrónu
Postup přípravy
Smícháme všechny přísady, a dáme uležet do lednice. Rozválíme, a tvoříme kolečka či jiné tvary, které později slepujeme, případně necháme jednitlivě a máčíme v polevách.
Možné kombinace: bio výrazné marmelády (pomerančová, rybízová, jahodová)
Cukrová citronová poleva (můžeme zdobit i zdobítky DrOetker -čtěte složení !)
Těsto můžeme obarvit 2 lžícemi karobu (moučka ze svatojánského chleba, k dostání v biopotravinách)
Pečení na 200 stupňů dorůžova.
Možné kombinace: bio výrazné marmelády (pomerančová, rybízová, jahodová)
Cukrová citronová poleva (můžeme zdobit i zdobítky DrOetker -čtěte složení !)
Těsto můžeme obarvit 2 lžícemi karobu (moučka ze svatojánského chleba, k dostání v biopotravinách)
Pečení na 200 stupňů dorůžova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
satrankad
(upraveno)
2. 12. 2010, 11:26
Ahoj Petro, zdravím na dálku , ať si všichni u vás na cukrovíčku pochutnají . Není jednoduché sehnat takové recepty ...krásné adventní dny Drahomíra a spol