(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Kynutý povidlový šnek
Potřebné ingredience
600g hl.mouky
200g krup.cukru
300g povidel
3dl mléka
2 vejce
42g droždí
2 sáčky vanil.cukru
80g oleje
sůl
mouka na vál a tuk na vymazání formy
Postup přípravy
1.Droždí a špetku cukru rozmícháme v trošce mléka a nechejte v teple 15 minut kynout.Do mísy prosejte mouku,přidejte vejce,krupicový cukr a vanilínový cukr,olej,vlažné mléko a špetku soli,přilijte vzešlý kvásek a vypracujte hladké těsto.Mísu přikryjte utěrkou,uložte na teplé místo a nechte 30-40 minut kynout.
2.Vykynuté těsto přeložte na pomoučený vál a vyválejte na plát ve tvaru šály.
3.Těsto potřete povidly a sviňte.
4.Svinuté těsto vložte do vyšší vymazané formy nebo kastrůlku a nechejte na teplém místě opět 30-40 minut kynout.
Pak formu vložte do trouby vyhřáté na 170'C a pečte 40-50 minut dozlatova.
Hotový koláč nechejte prochladnout,nakrájejte a podávejte.
Dobrá rada:Všechny suroviny musejí mít pokojovou teplotu a mléko musí být vlažné.Při pečení můžete formu přikrýt alobalem,aby se horní část nepřipálila.
2.Vykynuté těsto přeložte na pomoučený vál a vyválejte na plát ve tvaru šály.
3.Těsto potřete povidly a sviňte.
4.Svinuté těsto vložte do vyšší vymazané formy nebo kastrůlku a nechejte na teplém místě opět 30-40 minut kynout.
Pak formu vložte do trouby vyhřáté na 170'C a pečte 40-50 minut dozlatova.
Hotový koláč nechejte prochladnout,nakrájejte a podávejte.
Dobrá rada:Všechny suroviny musejí mít pokojovou teplotu a mléko musí být vlažné.Při pečení můžete formu přikrýt alobalem,aby se horní část nepřipálila.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé