ZAPEČENÉ BRAMBORY "FRANCOUZKÉ"
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby:
14-15ks středních uvařených brambor ve slupce, 1 moravanka (sterilovaná zelenina), trochu mražené zeleniny-cca 2vetší hrstě (hrášek, mrkev petržel, kukuřice apod.), 3 střední cibule,30-40 dkg uzeniny, 4-5 vejec, smetanu či trochu mléka, 30-40dkg tvrdého sýra, sůl a pepř
Postup přípravy
brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky
vmícháme přecezenou moravanku a mraženou zeleninu (kterou si před tím necháme trochu převařit ve slané vodě a scedíme)
uzeninu osmahneme s cibulkou
vše smícháme s brambory - osolíme a opepříme dle chuti, můžeme přidat i trochu česneku
Do smetany (či trošky mléka, vmícháme vejce a můžeme přidat i nasekanou kudrnku či pažitku
vejce také malinko osolíme a zalijeme brambory, vmícháme opatrně s nastrouhaným sýrem do brambor (spíše vidličkou jen jakoby nakypříme :-) ) a dáme péci do trouby cca na 180°C tak na 30-45min
Tak, aby byla vejce i sýr upečené do zlatova.
dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé