(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Podmáslová buchta
Potřebné ingredience
350 g polohrubé mouky
250 g cukru krupice
1 vrchovatá lžička sody (POZOR – nezaměňovat s práškem do pečiva – není to ono)
3 lžíce kakaa
2 celá vejce
100 ml oleje
½ l podmáslí
100 g vlašských ořechů
200 g čokolády na vaření (Orion je lepší než Figaro)
velká vařečka!
Postup přípravy
Sypké suroviny promícháme v míse, přidáme vejce, olej, podmáslí, posekané ořechy a šup s tím do vyhřáté trouby. Pečeme na pečícím papíru (můžete také formu klasicky vymazat olejem a vysypat hrubou moukou) při 175 °C v horkovzdušné troubě cca 8 minut, v normální o pár minut déle. (Hotovo máme, jakmile se „zatáhne“ povrch - já raději používám špejli, píchnu do bábovky a pokud špejle nelepí, tak je hotovo).
Poleva: rozpustíme čokoládu, buď ve vodní lázni nebo v mikrovlnce (při 800W stačí 1,5 minuty). Promícháváme, dokud poleva není sametová.
Nahňácáme na upečenou buchtu a vařečkou odháníme ostatní členy rodiny, protože je to taková vůně, že by nám to mohli sežrat.......
Dobrou chuť!
Poleva: rozpustíme čokoládu, buď ve vodní lázni nebo v mikrovlnce (při 800W stačí 1,5 minuty). Promícháváme, dokud poleva není sametová.
Nahňácáme na upečenou buchtu a vařečkou odháníme ostatní členy rodiny, protože je to taková vůně, že by nám to mohli sežrat.......
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé