(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Bábovka z vaječného koňaku
Potřebné ingredience
250g moučkového cukru, 125g polohrubé mouky, 125g solamylu, 2x vanilkový cukr, 1/4 l oleje, 1/4 l vaječného koňaku, 1 prášek do pečiva, 5 vajec, tuk a strouhanka na vymazání formy
Postup přípravy
Postup je velice jednoduchý- vše dobře promíchat a vylit do vymazané a vysypané formy na bábovku, lze i do plechu a uděla takovou buchtu, koho nebaví mazat bábovkovou formu. Těsto je opravdu dost řídké, nebojte se, že to tak nemá být. Pečeme prvních cca 15 minut na 200-210 stupňů, poté stáhneme na 180 a dopečeme. Na závěr stačí lehce pocukrovat, nemusí být žádná poleva- bábovka je sladká.
Je to kalorická bomba, ale jednou za čas za to opravdu stojí a jak voní!!!
Je to kalorická bomba, ale jednou za čas za to opravdu stojí a jak voní!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé