(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Mouřeníny
Potřebné ingredience
70g sádla, 70g moučkového cukru, 100g hladké mouky, 30g kakaa, marmeláda
Postup přípravy
Ze změklého sádla, prosáté mouky , cukru a kakaa vypracujeme těsto. Z počátku to jde těžko, ale chce to vydržet, těsto trochu povolí. Hlavně nepřidávat další sádlo, cukroví by se vám rozteklo!!! Z těsta tvoříme kuličky, které klademe na plech ( pečící papír je snad už samozřejmostí ) s dostatečnou vzdáleností od sebe. Nejlépe koncem vařečky do nich uděláme důlek. Pečeme zvolna. Necháme zchladnout, horké by se drolily a poté uskladníme. Další den plníme důlky marmeládou. A máme hotovo :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Spectra
(upraveno)
10. 12. 2010, 14:20
jak dlouho je máte v troubě než se upečou Já je tam měla šíleně dlouho a pořád se mi lepí na ruce
nina76
(upraveno)
12. 12. 2010, 15:40
@Spectra
Peču na 140 stupňů a asi 8-9minut. Ať se daří
mmakina
(upraveno)
29. 11. 2010, 10:49
Kdepak, to jsou sádlové důlky , cukroví mého dětství , do dneška hodně oblíbené, peče se rovnou s marmeládou, musí to byt kyselá rybízová, hezky se připeče, horké se cukrují moučkovým cukrem. Mnam!
martina.in
(upraveno)
29. 11. 2010, 10:46
Máte je krásné. Je to moje oblíbené cukroví, které pekla jenom babička. už se na ně letos těším. Hezký den - Martina
vseta
(upraveno)
28. 11. 2010, 13:24
tak tyto dělává naše prababička a plní povidlama
MALIČEK
(upraveno)
28. 11. 2010, 13:18
to jsou přece kozí bobky , taky dělám http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=8079&user=9887
Papaja80
(upraveno)
27. 11. 2010, 14:50
já ještě do těsta přidávám špetku mletého hřebíčku, skořice a citr. kůru. Jsou výborné
Magdik
(upraveno)
25. 11. 2010, 8:42
letos také vyzkouším, děkuji za receptík, prosím máte nějakou osvědčenou marmeládu do tohoto receptu? Která je v tomto nejlepší? rybíz? meruňky? díky za radu
Papaja80
(upraveno)
28. 11. 2010, 13:12
@Magdik
Já zas dávám višňovou, protože je kyselá
nina76
(upraveno)
25. 11. 2010, 13:46
@Magdik
Dobrý den Magdi, já používám domácí ostružinovou marmeládu. Ale určitě se hodí meruňková , budou na pohled více kontrastní,
marky18
(upraveno)
25. 11. 2010, 0:13
Díky za tip . Ráda vyzkouším. Markéta D
ANNITRAM
(upraveno)
24. 11. 2010, 23:25
ty mám strašně ráda jsou výborně křehoučké