Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Pirohy plněné hlávkovým zelím - Polske jidlo

0.0
Pirohy plněné hlávkovým zelím - Polske jidlo

Potřebné ingredience

400 g polohrubé mouky 1 vejce sůl 150-200 ml vody Náplň: 750 g hlávkového zelí 100 g másla 1 velká cibule sůl a mletý pepř

Postup přípravy

Zelí očistíme, nakrouháme nebo nakrájíme, posypeme solí a důkladně promačkáme. Necháme 10 minut stát a potom slijeme vodu. Na polovině dávky másla zpěníme cibuli, přidáme vyždímané zelí a dusíme doměkka. Opepříme, popřípadě dosolíme. Na vál prosejeme mouku, přidáme vejce, vodu a sůl a vypracujeme nelepivé těsto, rozdělíme na 3 díly a z každého vyválíme placku 3 mm. Vykrajujeme kolečka o průměru asi 8-10 cm. Doprostřed dáme trochu vychladlé zelné náplně, přeložíme a okraje přitlačíme. Vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch, nebo smažíme. Vařené přelijeme máslem. (Napsal uživatel recept-recepty.cz )

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nelamara 25. 2. 2011, 17:09
výborné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie