(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Pirohy plněné hlávkovým zelím - Polske jidlo
Potřebné ingredience
400 g polohrubé mouky 1 vejce sůl 150-200 ml vody Náplň: 750 g hlávkového zelí 100 g másla 1 velká cibule sůl a mletý pepř
Postup přípravy
Zelí očistíme, nakrouháme nebo nakrájíme, posypeme solí a důkladně promačkáme. Necháme 10 minut stát a potom slijeme vodu. Na polovině dávky másla zpěníme cibuli, přidáme vyždímané zelí a dusíme doměkka. Opepříme, popřípadě dosolíme. Na vál prosejeme mouku, přidáme vejce, vodu a sůl a vypracujeme nelepivé těsto, rozdělíme na 3 díly a z každého vyválíme placku 3 mm. Vykrajujeme kolečka o průměru asi 8-10 cm. Doprostřed dáme trochu vychladlé zelné náplně, přeložíme a okraje přitlačíme. Vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch, nebo smažíme. Vařené přelijeme máslem. (Napsal uživatel recept-recepty.cz )
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nelamara
(upraveno)
25. 2. 2011, 17:09
výborné