(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Slávky
Potřebné ingredience
1,6kg (cca) slávek, 8 stroužků českého česneku, 1,5dcl olivového oleje (extra virgin), 1-2 červené feferonky, šťávu ze 2 citronů, špetka soli, petrželová nať.
Postup přípravy
Nejprve očistíme slávky, oškrábem na povrchu veškeré nečistoty,(to vám bude trvat nejdéle) otevřené slávky vyhodíme.
Do velkého hrnce nalijeme olej a drobně nasekaný česnek na něm lehce zpěníme, přidáme feferonky a poté slávky. Přikryjeme pokličkou a necháme vařit cca 5 minut,.
Odklopíme a trošičku posolíme (pustí slanou vodu tak nepřesolte), zakápneme citronovou šťávou, přidáme nasekanou petrželovou nať vše promýcháme (cca 3-5min) a můžeme servírovat,
Jako přílohu doporučuji ciabatu - bílý chléb. Neotevřené slávky opět vyhodíme :-) Dobrou chuť
Do velkého hrnce nalijeme olej a drobně nasekaný česnek na něm lehce zpěníme, přidáme feferonky a poté slávky. Přikryjeme pokličkou a necháme vařit cca 5 minut,.
Odklopíme a trošičku posolíme (pustí slanou vodu tak nepřesolte), zakápneme citronovou šťávou, přidáme nasekanou petrželovou nať vše promýcháme (cca 3-5min) a můžeme servírovat,
Jako přílohu doporučuji ciabatu - bílý chléb. Neotevřené slávky opět vyhodíme :-) Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé